Rössypotut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Veripalttu (Tapola), annos 200g184 g    421 kcal20 g31 g29 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g260 g3,7 kpl   156 kcal3,9 g34 g0,3 g2,3 g
Lanttu 72 g    21 kcal0,7 g3,3 g0,2 g1,3 g
Sipuli (kuorittu)60 g1,1 kpl  2/3 dl16 kcal0,8 g2,9 g0,1 g1 g
Lihaliemikuutio pirkka 11g pala22 g    62 kcal4,4 g1,1 g4,4 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g106 g1,6 kpl   30 kcal0,6 g6,3 g0,2 g2,7 g
Valio voi15 g    108 kcal0,2 g0,2 g12 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1719 g    814 kcal31 g79 g47 g7,3 g
Ravintosisältö / annos430 g    204 kcal7,7 g20 g12 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    47 kcal1,8 g4,6 g2,7 g0,4 g
Silppua sipuli ja kuutioi, perunat, porkkanat sekä lanttu.

Keitä kasvikset lähes kypsiksi lihaliemellä/pippurilla/voilla maustetussa vedessä ja lisää sitten keiton sekaan kuutioitu rössy.

Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes rössy on pehmennyt.