Mustikka-rahkapiirakka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kauramurotaikina myllynp400 g    1780 kcal31 g176 g107 g16 g
Kohupiim (Tere)400 g    316 kcal64 g14 g0,4 g0 g
Hapukoor (Tere)30 g    36 kcal0,9 g1,3 g3 g0 g
Kanamuna, kuorittu (Kultamuna,hyvänolon omega), annos 60g120 g    167 kcal15 g0,4 g12 g0 g
Maissitärkkelys 18 g  2,6 rl1/3 dl64 kcal0,1 g16 g0,1 g0 g
Sokeri 20 g6,7 kpl5 tl1,7 rl0,2 dl81 kcal0 g20 g0 g0 g
Kermavaahto, valio100 g    300 kcal2,5 g6 g29 g0 g
Mustikka, Pakkasmarja750 g    250 kcal3,8 g48 g4,5 g25 g
Leivinjauhe 5 g 1 tl1/3 rl 8,8 kcal0,3 g1,9 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton45 g    10 kcal0,1 g0,7 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1888 g    3012 kcal118 g284 g156 g41 g
Ravintosisältö / annos157 g    250 kcal10 g24 g13 g3,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    160 kcal6,2 g15 g8,2 g2,2 g
Piirakkapohja: levitä kauramurotaikina.

Vähäsokerinen täyte: Sekoita marjat ja maissitärkkelys (1 rl) ja levitä taikinapohjalle.

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi, myös kanamunat.

Sekoita nyt kaikki aineet keskenään (lisää maissitärkkelystä, sitruuna- tai apelsiinikuorta) ja kaata massa marjojen päälle. 180-200 astetta, noin 35 min.

'kohupiim' on maitorahka 0,1 %
'hapukoor' on smetana 10%