Moussaka

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Munakoiso, tuore75 g0,2 kpl  2,5 dl14 kcal0,4 g2,3 g0,2 g1,9 g
Parmesan formaggio da pasta2.5 g    11 kcal1 g0 g0,8 g0 g
Kevytmaito hyla (Valio)75 g    35 kcal2,4 g3,6 g1,1 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.6.9 g  0,7 rl0,1 dl24 kcal0,9 g4,7 g0,2 g0,3 g
Oivariini, 80 (Hyla, Vähäsuolainen)7.5 g    54 kcal0,1 g0,3 g6 g0 g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk6.3 g    2,5 kcal0,1 g0,5 g0 g0,3 g
Tomaattimurska, Rainbow, 500 g13 g  0,8 rl0,1 dl4,4 kcal0,1 g0,8 g0,1 g0 g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.5 g0,1 kpl   0,5 kcal0 g0,1 g0 g0 g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )2.5 g    23 kcal0 g0 g2,5 g0 g
Sipuli (kuorittu)14 g1/4 kpl  0,2 dl3,7 kcal0,2 g0,7 g0 g0,2 g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen53 g    73 kcal10 g0 g3,7 g0 g
Peruna (vanha, kuorittu)100 g1,7 kpl   82 kcal1,8 g18 g0,1 g1 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
355 g    326 kcal17 g31 g15 g3,7 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    92 kcal4,8 g8,6 g4,1 g1 g
Ruskista tilkassa oliiviöljyä 400 grammaa naudan vähärasvaista paistijauhelihaa, lisää joukkoon iso sipuli pilkottuna sekä kaksi valkosipulinkynttä pilkottuna.

Mausta suolalla ja mustalla pippurilla.

Lisää joukkoon 100 g tomaattimurskaa ja 50 tomaattipyrettä ja anna hautua viitisen minuuttia.

Lisää vielä joukkoon meiramia ja salviaa hyppysellinen ja hauduta vielä muutama minuutti.

Valmista valkokastike sulattamalla kattilassa 4 ruokalusikallista margariinia tai voita ja lisäämällä voisulaan 4 ruokalusikallista vehnäjauhoja.

Sekoita hyvin, mutta älä anna ruskistua.

Lisää joukkoon hyvin sekoittaen 6 dl maitoa.

Anna hautua muutama minuutti, mutta varo ettei pala pohjaan.

Mausta suolalla, valkopippurilla ja muskottipähkinällä.

Viipaloi kaksi isohkoa munakoisoa ja kaksi isoa perunaa.

Ripottele suolaa munakoisoviipaleiden päälle.

Paista tilkassa oliiviöljyä perunaviipaleet kullanruskeiksi.

Lado uunivuokaan pohjalle puolet munakoisoviipaleista, puolet jauhelihakastikkeesta, puolet perunaviipaleista sekä puolet valkokastikkeesta.

Toista samassa järjestyksessä uusi kerros.

Ripottele päälle 20 g parmesanjuustoa.

Paista 175 asteessa reilu puoli tuntia.