Makaronilaatikko kevytjauhelihasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauheliha, kevyt, 10% (Atria), annos 400g400 g    680 kcal76 g0 g40 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu250 g4,2 kpl   315 kcal28 g0,8 g23 g0 g
Laktoositon maitojuoma rainbow (Kanslink food oy), annos 179g400 g    100 kcal13 g12 g0 g0 g
Makaroni (myllynparas raaka)400 g    1400 kcal51 g279 g7,6 g13 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana 100 g1,5 kpl   33 kcal0,6 g5,6 g0,2 g2,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1850 g    2528 kcal169 g297 g70 g15 g
Ravintosisältö / annos308 g    421 kcal28 g49 g12 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    137 kcal9 g16 g3,8 g0,8 g
1. Laita makaronit esikeittymään runsaaseen veteen.

Lisää hieman suolaa.

2. Raasta porkkanat.

3. Paista jauheliha ja mausta mieleisilläsi mausteilla, sekoita mukaan raastettu porkkana.

4. Valuta makaroni ja sekoita jauhelihan sekaan.

5. Voitele vuoka kevyesti ruokaöljyllä ja laita makaroni-jauhelihaseos sinne.

6. Sekoita munat, maito ja vesi, ja kaada ne vuokaan niin, että makaroni-jauhelihaseos peittyy.

Lisää nestettä tarvittaessa.

Sekoita.

7. Paista 225 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen syömistä.