Lanttulaatikko karpille (joulu -12)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lanttu 2000 g    577 kcal20 g92 g6 g36 g
Vehnälese 30 g  10 rl1,5 dl68 kcal4 g4,6 g1,3 g11 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g200 g    680 kcal4 g6 g70 g0 g
Kananmuna kuorineen punnittu240 g4 kpl   302 kcal26 g0,7 g22 g0 g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g5 g    20 kcal0,1 g4,9 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
2875 g    1648 kcal55 g108 g99 g47 g
Ravintosisältö / annos288 g    165 kcal5,5 g11 g10 g4,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    57 kcal1,9 g3,8 g3,4 g1,6 g
Kuori, paloittele ja keitä lantut suolavedessä.

Ota keitinvedestä 4dl talteen.

Soseuta lantut sauvasekoittimella, lisää leseet, makeutusjauhe, nesteet ja munat.

Mausteiksi:
-muskottipähkinää 1/2tl
-inkivääriä 1/2tl
-kanelia iso ripaus
-valkopippuria iso ripaus
- suolaa
Paista 175 asteessa parisen tuntia.