Kasvissosekeitto (peruna, porkkana, bataatti, palsternakka, inkivääri)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g1000 g14 kpl   600 kcal15 g130 g1 g9 g
Porkkana, keskikokoinen 65g400 g6,2 kpl   112 kcal2,4 g24 g0,8 g10 g
Bataatti, kuorittu 200 g1,5 kpl   162 kcal3,1 g34 g0,1 g6 g
Palsternakka 100 g2/3 kpl   64 kcal0,5 g12 g0,4 g4,5 g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas100 g    280 kcal19 g0 g22 g0 g
Vesi2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kasvisliemikuutio 20 g1,8 kpl   61 kcal1,9 g2,7 g4,7 g0,3 g
Inkivääri, tuore, silputtu20 g    16 kcal0,4 g3,6 g0,2 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
10 annosta
3840 g    1294 kcal42 g206 g29 g30 g
Ravintosisältö / annos384 g    129 kcal4,2 g21 g2,9 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    34 kcal1,1 g5,4 g0,8 g0,8 g
Keitä perunat ja juurekset liemikuutiolla maustetussa vedessä ja soseuta sauvalla.

Jos vettä näyttäisi olevan liikaa, ota mukillinen sivuun ennen soseutusta.

Lisää sulatejuusto ja anna hautua kunnes sulatejuusto on sulanut.

Tuore korianterisilppu herkullistuttaa tätä keittoa vielä entisestään

Herkkusoppa! :)

Veden haihtuminen keittäessä varmaan vähän muuttaa kaloreita, mutta mulla se ei ole niin justiinsa.

;)