Possukastike
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Kasler, a la Atria, Atria (3 viipaletta) | 410 g | | | | | 779 kcal | 62 g | 3,3 g | 57 g | 0 g |
Sipuli (kuorittu) | 100 g | 1,8 kpl | | | 1,1 dl | 27 kcal | 1,3 g | 4,8 g | 0,2 g | 1,7 g |
Voi, 1 tl, 5 g | 22 g | | | | | 161 kcal | 0,2 g | 0,2 g | 18 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 28 g | | | 2,8 rl | 0,4 dl | 96 kcal | 2,9 g | 20 g | 0,3 g | 1 g |
Vesi | 350 g | | 70 tl | 23 rl | 3,5 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Soijakastike | 10 g | | 1,7 tl | 0,6 rl | 0,1 dl | 6 kcal | 0,5 g | 1 g | 0 g | 0 g |
Dijonsinappi, Maille, Original | 19 g | | | | | 13 kcal | 0,8 g | 1,5 g | 0,6 g | 0,6 g |
Kuohukerma,valio,2dl | 80 g | | | | | 272 kcal | 1,6 g | 2,4 g | 28 g | 0 g |
Suola, annos 3g | 3 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1022 g | | | | | 1354 kcal | 69 g | 33 g | 104 g | 3,3 g |
Ravintosisältö / annos | 256 g | | | | | 339 kcal | 17 g | 8,2 g | 26 g | 0,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 132 kcal | 6,7 g | 3,2 g | 10 g | 0,3 g |
POSSUKASTIKE
neljälle
450 g possunniskaa eli kasleria
1-3 sipulia
30 g voita
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
soijakastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
1 dl kuohukermaa
Suikaloi liha ja suolaa sekä pippuroi ne kevyesti.
Pilko sipuli.
Kuumenna paksupohjainen kattila tai pata todella kuumaksi.
Nakkaa pohjalle lapsen nyrkin kokoinen pala voita.
Anna ruskistua, kunnes alkaa tuoksua viehkosti pähkinältä.
Viskaa sekaan lihapalat.
Anna suikaleiden tiristä hetki ihan paikoillaan ennen kuin rupest sekoittelemaan.
Näin lihasnesteet pysyvät lihassa ja ruskistaminen onnistuu.
Laita pataan myös sipuli hienonnettuna, vähennä lämpöä hiukan ja kuullota sipuli lihojen seassa.
Puuteroi päälle vehnäjauhot ja sekoittele muutaman minuutti.
Kaada mukillinen kuumaa vettä joukkoon ja sekoita kunnes keitos kiehahtaa ja seos paksenee.
Kaada mukaan soijakastike ja hiukan lisää suolaa sekä pippuria.
Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen pohjia myöten.
Lisää tilkka vettä silloin tällöin jos kastike tuntuu sakenevan liikaa.
Kun pata on muhinut tunnin, ota kansi pois ja lisää sekaan sinappi ja kerma.
Sekoita ja anna kiehua vielä viitisen minuuttia.
Tarjoile perunamuussin kanssa.
Meillä lisäksi lautaselle höyrytettyjä, hunajahunnutettuja porkkanoita.