Possukastike

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kasler, a la Atria, Atria (3 viipaletta)410 g    779 kcal62 g3,3 g57 g0 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Voi, 1 tl, 5 g22 g    161 kcal0,2 g0,2 g18 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 28 g  2,8 rl0,4 dl96 kcal2,9 g20 g0,3 g1 g
Vesi350 g 70 tl23 rl3,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Soijakastike 10 g 1,7 tl0,6 rl0,1 dl6 kcal0,5 g1 g0 g0 g
Dijonsinappi, Maille, Original19 g    13 kcal0,8 g1,5 g0,6 g0,6 g
Kuohukerma,valio,2dl80 g    272 kcal1,6 g2,4 g28 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1022 g    1354 kcal69 g33 g104 g3,3 g
Ravintosisältö / annos256 g    339 kcal17 g8,2 g26 g0,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    132 kcal6,7 g3,2 g10 g0,3 g
POSSUKASTIKE
neljälle

450 g possunniskaa eli kasleria
1-3 sipulia
30 g voita
suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
soijakastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
1 dl kuohukermaa

Suikaloi liha ja suolaa sekä pippuroi ne kevyesti.

Pilko sipuli.

Kuumenna paksupohjainen kattila tai pata todella kuumaksi.

Nakkaa pohjalle lapsen nyrkin kokoinen pala voita.

Anna ruskistua, kunnes alkaa tuoksua viehkosti pähkinältä.

Viskaa sekaan lihapalat.

Anna suikaleiden tiristä hetki ihan paikoillaan ennen kuin rupest sekoittelemaan.

Näin lihasnesteet pysyvät lihassa ja ruskistaminen onnistuu.

Laita pataan myös sipuli hienonnettuna, vähennä lämpöä hiukan ja kuullota sipuli lihojen seassa.

Puuteroi päälle vehnäjauhot ja sekoittele muutaman minuutti.

Kaada mukillinen kuumaa vettä joukkoon ja sekoita kunnes keitos kiehahtaa ja seos paksenee.

Kaada mukaan soijakastike ja hiukan lisää suolaa sekä pippuria.

Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen pohjia myöten.

Lisää tilkka vettä silloin tällöin jos kastike tuntuu sakenevan liikaa.

Kun pata on muhinut tunnin, ota kansi pois ja lisää sekaan sinappi ja kerma.

Sekoita ja anna kiehua vielä viitisen minuuttia.

Tarjoile perunamuussin kanssa.

Meillä lisäksi lautaselle höyrytettyjä, hunajahunnutettuja porkkanoita.