Helppo leipä uunissa
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Vesi | 700 g | | 140 tl | 47 rl | 7 dl | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Hiiva, 50g | 13 g | | | | | 7,6 kcal | 1,6 g | 0,1 g | 0,1 g | 0 g |
Vehnäjauho puolikarkea | 260 g | | | 26 rl | 4 dl | 892 kcal | 27 g | 182 g | 3,1 g | 9 g |
Hiivaleipävehnäjauho | 165 g | | | 18 rl | 3 dl | 538 kcal | 20 g | 98 g | 4,6 g | 9 g |
Suola, annos 3g | 5 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
|
| Koko resepti 12 annosta | 1143 g | | | | | 1438 kcal | 48 g | 280 g | 7,8 g | 18 g |
Ravintosisältö / annos | 95 g | | | | | 120 kcal | 4 g | 23 g | 0,6 g | 1,5 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 126 kcal | 4,2 g | 25 g | 0,7 g | 1,6 g |
Sekoita hiiva veteen, lisää muut aineet ja sekoita keskenään - ei vaadi vaivaamista.
Jätä nousemaan huoneenlämpöön 12 - 16 tunniksi.
Laita pata / kattila taikinan nostatuksen jälkeen kylmään uuniin ja uuni lämpiämään 230 asteeseen.
Nosta samoihin aikoihin taikina jauhotetulle leivinlaudalle.
Painele taikinasta ilmakuplat pois ja taittele reunat taikinan keskelle.
Nosta taikina HYVIN JAUHOTETULLE leivinliinalle kulhoon, taittele liinan reunat taikinan päälle ja jätä nousemaan vielä tunniksi.
Kun tunti on kulunut ja pata kunnolla lämmennyt, laita taikina pataan, kansi päälle ja uuniin 30 minuutin ajaksi.
Tämän jälkeen paista leipää vielä 15 min ilman kantta saadaksesi leipään hyvän värin.
Kaada leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.
Nauti! Tämä on oikeasti hyvää ja ihanan rapeakuorista!