Kanakorma20130106
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Broileri, rintafilee, nahaton | 700 g | | | | | 750 kcal | 162 g | 0 g | 11 g | 0 g |
Sipuli | 150 g | 2,7 kpl | | | 1,7 dl | 45 kcal | 1,9 g | 7,2 g | 0,3 g | 2,6 g |
Ruokajogurtti Valio | 100 g | | | | | 90 kcal | 4,5 g | 5 g | 6 g | 0 g |
Pistaasipähkinä salliselta (Salliselta), annos 80g | 80 g | | | | | 467 kcal | 17 g | 12 g | 37 g | 8 g |
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g | 75 g | | | | | 90 kcal | 2,4 g | 3,4 g | 7,5 g | 0 g |
Inkivääri, tuore, silputtu | 30 g | | | | | 24 kcal | 0,5 g | 5,3 g | 0,2 g | 0,6 g |
Chili paprika punainen | 80 g | | | | | 32 kcal | 1,6 g | 7,2 g | 0 g | 0 g |
Kanaliemi laimennettu | 300 g | | 60 tl | 20 rl | 3 dl | 30 kcal | 0,8 g | 1,3 g | 2,4 g | 0,1 g |
Rypsiöljy | 50 g | | 10 tl | 3,6 rl | 0,6 dl | 442 kcal | 0 g | 0 g | 50 g | 0 g |
|
| Koko resepti 4 annosta | 1565 g | | | | | 1970 kcal | 190 g | 41 g | 114 g | 11 g |
Ravintosisältö / annos | 391 g | | | | | 492 kcal | 48 g | 10 g | 28 g | 2,8 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 126 kcal | 12 g | 2,6 g | 7,3 g | 0,7 g |
Alkuperäinen resepti on kirjasta:
" Intialainen keittokirja - 50 parasta Intian currya ja paljon, paljon muuta.
Camellia Panjabi.
Gummerus. 2005."
Pistaasikananpoikakorma
1 kg broileria
100g suolattomia, kuorittuja pistaaseja
8 kpl vihreää chiliä
5 rkl kevyt kermaa
3 rkl jogurttia
2 kpl silputtua sipulia
ruokaöljyä
2,5x 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
6 kpl isoa valkosipulin kynttä
3/4 tl garam masalaa
1/8 tl kurkumaa
2 kpl laakerinlehteä
3/4 tl jauhettua valkopippuria
1 1/4 tl fenkolinsiemeniä
1 kpl silputtu tomaatti
suolaa
1 tl jauhettua, vihreää kardemummaa
2 rkl silputtuja korianterinlehtiä
1. Paloittele broileri.
Keitä luista ja tähteistä kanaliemi.
Tai käytä rintafileitä ja valmista kanalientä.
2. Keitä pistaaseja 10 min 2,5 dl:ssä vettä.
Valuta pistaasit ja anna niiden jäähtyä.
Hiero ohut kuorikerros pois.
Hienonna pistaasit ja 4 vihreää chiliä kerman kanssa tehosekoittimella tahnaksi.
3. Vatkaa jogurtti haarukalla.
4. Ruskista sipulit kevyesti ruokaöljyssä.
Lisää hienonnettu inkivääri, valkosipuli, garam masala- ja kurkumajauhe, laakerinlehdet, valkopippuri ja fenkolinsiemenet ja paista 2 min. Lisää pistaasiseos ja paista vielä 2 min.
5. Lisää broilerinpalat ja paista 5 minuuttia.
Lisää tomaatti, jogurtti, 4 vihreää chiliä ja suolaa maun mukaan.
Lisää 3 dl kanalientä tai vettä ja keitä broileria 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsää.
Ripottele pinnalle jauhettua kardemummaa ja korianterinlehtiä juuri ennen tarjoilua.
Tarjoile riisin ja naan leipien kera.