Kanakorma20130106

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Broileri, rintafilee, nahaton 700 g    750 kcal162 g0 g11 g0 g
Sipuli 150 g2,7 kpl  1,7 dl45 kcal1,9 g7,2 g0,3 g2,6 g
Ruokajogurtti Valio100 g    90 kcal4,5 g5 g6 g0 g
Pistaasipähkinä salliselta (Salliselta), annos 80g80 g    467 kcal17 g12 g37 g8 g
Kevytkerma, Pirkka , vähälaktoosinen, iskukuumennettu (Ingman), annos 50g75 g    90 kcal2,4 g3,4 g7,5 g0 g
Inkivääri, tuore, silputtu30 g    24 kcal0,5 g5,3 g0,2 g0,6 g
Chili paprika punainen80 g    32 kcal1,6 g7,2 g0 g0 g
Kanaliemi laimennettu 300 g 60 tl20 rl3 dl30 kcal0,8 g1,3 g2,4 g0,1 g
Rypsiöljy 50 g 10 tl3,6 rl0,6 dl442 kcal0 g0 g50 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1565 g    1970 kcal190 g41 g114 g11 g
Ravintosisältö / annos391 g    492 kcal48 g10 g28 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    126 kcal12 g2,6 g7,3 g0,7 g
Alkuperäinen resepti on kirjasta:

" Intialainen keittokirja - 50 parasta Intian currya ja paljon, paljon muuta.

Camellia Panjabi.

Gummerus. 2005."

Pistaasikananpoikakorma

1 kg broileria
100g suolattomia, kuorittuja pistaaseja
8 kpl vihreää chiliä
5 rkl kevyt kermaa
3 rkl jogurttia
2 kpl silputtua sipulia
ruokaöljyä
2,5x 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
6 kpl isoa valkosipulin kynttä
3/4 tl garam masalaa
1/8 tl kurkumaa
2 kpl laakerinlehteä
3/4 tl jauhettua valkopippuria
1 1/4 tl fenkolinsiemeniä
1 kpl silputtu tomaatti
suolaa
1 tl jauhettua, vihreää kardemummaa
2 rkl silputtuja korianterinlehtiä

1. Paloittele broileri.

Keitä luista ja tähteistä kanaliemi.

Tai käytä rintafileitä ja valmista kanalientä.

2. Keitä pistaaseja 10 min 2,5 dl:ssä vettä.

Valuta pistaasit ja anna niiden jäähtyä.

Hiero ohut kuorikerros pois.

Hienonna pistaasit ja 4 vihreää chiliä kerman kanssa tehosekoittimella tahnaksi.

3. Vatkaa jogurtti haarukalla.

4. Ruskista sipulit kevyesti ruokaöljyssä.

Lisää hienonnettu inkivääri, valkosipuli, garam masala- ja kurkumajauhe, laakerinlehdet, valkopippuri ja fenkolinsiemenet ja paista 2 min. Lisää pistaasiseos ja paista vielä 2 min.

5. Lisää broilerinpalat ja paista 5 minuuttia.

Lisää tomaatti, jogurtti, 4 vihreää chiliä ja suolaa maun mukaan.

Lisää 3 dl kanalientä tai vettä ja keitä broileria 15-20 minuuttia, kunnes se on kypsää.

Ripottele pinnalle jauhettua kardemummaa ja korianterinlehtiä juuri ennen tarjoilua.

Tarjoile riisin ja naan leipien kera.