Papu-kasvissosekeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Juuriselleri 100 g0,2 kpl   32 kcal1,3 g4,6 g0,2 g3,1 g
Porkkana, keskikokoinen 65g100 g1,5 kpl   28 kcal0,6 g6 g0,2 g2,5 g
Ruokaöljy keskiarvo 28 g 5,6 tl2 rl0,3 dl247 kcal0 g0 g28 g0 g
Valkosipuli 7 g1,8 kpl   7,6 kcal0,6 g1,1 g0 g0,1 g
Tomaattimurska-chili (Pirkka), annos 390g390 g    137 kcal6,2 g27 g0,4 g0 g
Soijakastike 60 g 10 tl3,3 rl1/2 dl36 kcal3,1 g5,7 g0 g0 g
Sokeri 12 g4 kpl3 tl1 rl0,1 dl49 kcal0 g12 g0 g0 g
Valion ruokakerma 15%200 g    320 kcal6,4 g6,4 g30 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton50 g    11 kcal0,2 g0,8 g0 g0,1 g
Luomu suuret valkoiset pavut (Goggreen), annos 230g340 g    357 kcal24 g48 g3,4 g27 g
Vesi600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Persilja 8 g  4 rl 2,2 kcal0,1 g0,1 g0 g0,6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2095 g    1280 kcal45 g121 g63 g37 g
Ravintosisältö / annos419 g    256 kcal9 g24 g13 g7,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal2,1 g5,8 g3 g1,8 g
Tämä ohje on Vihreän Langan sivuilta; alkuperäisessä ohjeessa on käytetty kidneypapuja sekä tavallista tomaattimurskaa + 1rkl chilimausteseosta (voisi varmaan olla esim sambal oelekia, 1 rkl chiliä on kyllä aika paljon eli harkinnan ja toleranssin mukaan).

Pilko sipuli, juuriselleri ja porkkana, kuumenna öljy kattilassa ja kuullota vihanneksia hetki öljyssä (varo ettei öljy kuumene liikaa, varsinkin teräskattilassa vihannekset kärähtävät todella helposti).

Pilko valkosipuli veitsellä (älä purista ettei mausta tule kitkerää), lisää kattilaan ja kääntele puolisen minuuttia.

Kumoa mukaan valutetut ja huuhdellut pavut (huom, ohjeen pavut ovat valmiiksi keitettyjä, ns purkkipapuja), chilitomaattimurska, vesi, soija ja sokeri.

Anna keiton kypsyä hiljaa kannen alla poreillen, kunnes vihannekset ovat kypsiä, noin 20-30 min. Soseuta keitto, lisää kerma (jos haluat vegaanisen keiton, käytä kaurakermaa), sitruunamehu ja persilja.

Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Kuumenna keitto varovasti uudestaan.