Prinsessakakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Mansikkahillo (Rainbow)3 g    6 kcal0 g1,5 g0 g0 g
Omenamehu, täysmehu (Rainbow), annos 200g15 g    3,4 kcal0 g0,8 g0 g0 g
Valio vispikerma HYLA20 g    72 kcal0,4 g0,5 g7,6 g0 g
Maitorahka, Valio, 0,320 g 4 tl1,3 rl0,2 dl13 kcal2,2 g0,8 g0,1 g0 g
Semper omenaa ja aprikoosia soseena7 g    3,5 kcal0 g0,8 g0 g0 g
Marsipaani mantelimassa20 g    91 kcal2,6 g10 g4,7 g0 g
Leivinjauhe0.4 g 0,1 tl  0,7 kcal0 g0,2 g0 g0 g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1 g    0,4 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Kananmuna 50g(kpl)23 g    28 kcal2,5 g0,1 g2 g0 g
Perunajauhot,rainbow4 g    13 kcal0 g3,2 g0 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.10 g  1 rl0,2 dl35 kcal1,3 g6,8 g0,2 g0,4 g
Sokeri32 g11 kpl8 tl2,7 rl0,4 dl130 kcal0 g32 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
annosta
154 g    396 kcal9 g56 g15 g0,5 g
Ravintosisältö / annos0 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    257 kcal5,8 g37 g9 g0,3 g
Vatkaa kupillinen (220 g) sokeria ja 4 isoa kananmunaa (225 g) kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää joukkoon puoli teelusikallista (1 g) vaniljasokeria.

Sekoita erillisessä kulhossa 100g vehnäjauhoja ja 40g perunajauhoja sekä teelusikallinen (4 g) leivinjauhetta.

Sekoita jauhoseos varovasti sokerimunavaahtoon.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille tai jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista kypsäksi (uunipellillinen paistuu n. 7 minuutissa, kakkuvuoka vie pidemmän ajan, n. 20-30 minuuttia).

Kumoa valmis kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille tai valmis kakkupohja kakkuvuoasta lautaselle.

Leikkaa kakkulevy neljään yhtä suureen osaan tai kakkupohja kolmeen kerrokseen.

Täytä kakku kerros kerrokselta, kostuta joka kerros omenamehulla.

Täytä yhteen kerrokseen mansikkahilloa pari ruokalusikallista, toiseen kerrokseen kerma-rahkaseosta (yksi purkki hyla-kermaa ja purkki rasvatonta rahkaa + desilitra sokeria) sekä puolipurkkia Semperin hedelmäsosetta, esim.

omena-aprikoosi.

Sivele valmiiksi koottu kakku joka puolelta ohuesti kerma-rahkaseoksella.

Kauli sitten marsipaani (200g) isoksi ohueksi levyksi ja levitä kakun päälle.

Painele tiiviisti kiinni ja leikkaa ylimääräiset reunat esim.

pizzaleikkurilla tai torttuleikkurilla.

Koristele kakku marsipaanikoristeilla ja lopulla kerma-rahkaseoksella esim.

pursottamalla kuvioita kakun reunaan tai päälle.