Prinsessakakku
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Mansikkahillo (Rainbow) | 3 g | | | | | 6 kcal | 0 g | 1,5 g | 0 g | 0 g |
Omenamehu, täysmehu (Rainbow), annos 200g | 15 g | | | | | 3,4 kcal | 0 g | 0,8 g | 0 g | 0 g |
Valio vispikerma HYLA | 20 g | | | | | 72 kcal | 0,4 g | 0,5 g | 7,6 g | 0 g |
Maitorahka, Valio, 0,3 | 20 g | | 4 tl | 1,3 rl | 0,2 dl | 13 kcal | 2,2 g | 0,8 g | 0,1 g | 0 g |
Semper omenaa ja aprikoosia soseena | 7 g | | | | | 3,5 kcal | 0 g | 0,8 g | 0 g | 0 g |
Marsipaani mantelimassa | 20 g | | | | | 91 kcal | 2,6 g | 10 g | 4,7 g | 0 g |
Leivinjauhe | 0.4 g | | 0,1 tl | | | 0,7 kcal | 0 g | 0,2 g | 0 g | 0 g |
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g | 0.1 g | | | | | 0,4 kcal | 0 g | 0,1 g | 0 g | 0 g |
Kananmuna 50g(kpl) | 23 g | | | | | 28 kcal | 2,5 g | 0,1 g | 2 g | 0 g |
Perunajauhot,rainbow | 4 g | | | | | 13 kcal | 0 g | 3,2 g | 0 g | 0,1 g |
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g. | 10 g | | | 1 rl | 0,2 dl | 35 kcal | 1,3 g | 6,8 g | 0,2 g | 0,4 g |
Sokeri | 32 g | 11 kpl | 8 tl | 2,7 rl | 0,4 dl | 130 kcal | 0 g | 32 g | 0 g | 0 g |
|
 | Koko resepti annosta | 154 g | | | | | 396 kcal | 9 g | 56 g | 15 g | 0,5 g |
Ravintosisältö / annos | 0 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 257 kcal | 5,8 g | 37 g | 9 g | 0,3 g |
Vatkaa kupillinen (220 g) sokeria ja 4 isoa kananmunaa (225 g) kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon puoli teelusikallista (1 g) vaniljasokeria.
Sekoita erillisessä kulhossa 100g vehnäjauhoja ja 40g perunajauhoja sekä teelusikallinen (4 g) leivinjauhetta.
Sekoita jauhoseos varovasti sokerimunavaahtoon.
Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille tai jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista kypsäksi (uunipellillinen paistuu n. 7 minuutissa, kakkuvuoka vie pidemmän ajan, n. 20-30 minuuttia).
Kumoa valmis kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille tai valmis kakkupohja kakkuvuoasta lautaselle.
Leikkaa kakkulevy neljään yhtä suureen osaan tai kakkupohja kolmeen kerrokseen.
Täytä kakku kerros kerrokselta, kostuta joka kerros omenamehulla.
Täytä yhteen kerrokseen mansikkahilloa pari ruokalusikallista, toiseen kerrokseen kerma-rahkaseosta (yksi purkki hyla-kermaa ja purkki rasvatonta rahkaa + desilitra sokeria) sekä puolipurkkia Semperin hedelmäsosetta, esim.
omena-aprikoosi.
Sivele valmiiksi koottu kakku joka puolelta ohuesti kerma-rahkaseoksella.
Kauli sitten marsipaani (200g) isoksi ohueksi levyksi ja levitä kakun päälle.
Painele tiiviisti kiinni ja leikkaa ylimääräiset reunat esim.
pizzaleikkurilla tai torttuleikkurilla.
Koristele kakku marsipaanikoristeilla ja lopulla kerma-rahkaseoksella esim.
pursottamalla kuvioita kakun reunaan tai päälle.