Gulassi (Valio Reseptit)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Naudan Sisäpaisti765 g    842 kcal168 g0,8 g23 g0 g
Sipuli (kuorittu)134 g2,4 kpl  1,5 dl36 kcal1,7 g6,4 g0,3 g2,3 g
Suippopaprika, makea, Pirkka100 g    25 kcal0,9 g4,6 g0,4 g1,9 g
Tomaatti 215 g1,7 kpl   49 kcal1,2 g7,4 g0,6 g3 g
Valkosipuli, tuore, silputtu15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Voi 60 g 12 tl4,3 rl0,6 dl435 kcal0,7 g0,2 g49 g0 g
Fondi häränliha. (Knorr), annos 10g15 g    24 kcal1,3 g4,7 g0 g0,1 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Smetana, Valio, hyla120 g    468 kcal2,4 g3 g50 g0 g
Paprika-chili tuorejuusto viola120 g    192 kcal10 g4,8 g16 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
1944 g    2087 kcal187 g34 g139 g7,6 g
Ravintosisältö / annos324 g    348 kcal31 g5,7 g23 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal10 g1,8 g7,2 g0,4 g
Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta, jotta se ehtii lämmetä ennen kypsennystä.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet.

Halkaise suippopaprika, poista siemenet ja valkoiset siemenkalvot ja suikaloi paprika.

Kuutioi tomaatit.

Kuumenna voi valurautapadassa.

Lisää lihapalat ja ruskista.

Lisää joukkoon sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista 3 - 4 min, kunnes ne ovat kullanruskeita.

Lisää joukkoon tomaattipyree, paprikajauhe, suippopaprikat ja tomaatit mehuineen.

Paista n. 5 min.
Lisää joukkoon vesi.

Mausta suolalla ja vasikan fondilla Anna muhia liedellä miedolla lämmöllä tai 170-asteisessa uunissa noin 40 min.
Lisää padan joukkoon smetana ja tuorejuusto.

Jatka kypsentämistä vielä n. 10 min. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Tarjoa paistettujen, kuminalla ja paprikajauheella maustettujen perunoiden kanssa.