Jauhelihapasta kalkkunasta ja kesäkurpitsasta

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 400 g1,1 kpl   72 kcal2,2 g10 g1,6 g2,8 g
Kirsikkatomaatti, 50g125 g1 kpl   25 kcal0,8 g4,8 g0,4 g0 g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g35 g    26 kcal1,6 g4,5 g0,1 g0 g
Kalkkunan Jauheliha (Kariniemi), annos 400g400 g    556 kcal76 g0 g28 g0 g
Heinz ketsuppi18 g 3,6 tl1 rl0,2 dl18 kcal0,2 g4,3 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Pizzamauste, 46 g purkki (Santa maria), annos 2g2 g    7,4 kcal0,3 g1,2 g0,1 g0 g
Basilika, kuivattu 2 g 2 tl1 rl 5,1 kcal0,3 g0,4 g0,1 g0,8 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g10 g2,5 kpl   10 kcal0,8 g1,6 g0,1 g0,2 g
Sipuli, kokonainen 50g100 g    27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g0,7 g
Rypsiöljy 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl88 kcal0 g0 g10 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
1107 g    841 kcal84 g32 g41 g5 g
Ravintosisältö / annos369 g    280 kcal28 g11 g14 g1,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    76 kcal7,6 g2,9 g3,7 g0,5 g
Pese ja leikkaa suuren kesäkurpitsan päätykovat pois.

Suikaloi pituussuunnassa omenankuorintaveitsellä nauhapastan paksuiseksi koko kurpitsa.

Puolita kaikki pestyt kirsikkatomaatit (1/2 rasiaa), silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

Laita pannulle öljy, kuumenna se ja paista siinä kalkkunanjauheliha.

Lisää sipulit ja tomaattipyree.

Lisää mausteet, suola, tomaatit ja ketsuppi kun sipulitkin ovat kypsyneet ja viimeiseksi kesäkurpitsaviipaleet.

Paista vielä muutama minuutti kunnes kesäkurpitsasuikaleet ovat pehmeitä ja taipuvaisia.