Lasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)50 g0,9 kpl  0,6 dl14 kcal0,7 g2,4 g0,1 g0,9 g
Valkosipuli 4 g1 kpl   4,3 kcal0,3 g0,7 g0 g0,1 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 500 g 100 tl33 rl5 dl169 kcal15 g25 g0,5 g0 g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa400 g    1200 kcal92 g0 g92 g0 g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 10 g 2 tl0,7 rl0,1 dl54 kcal0,1 g0,1 g6 g0 g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g200 g    640 kcal26 g124 g5 g18 g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)800 g  53 rl8 dl200 kcal8 g44 g0 g11 g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)11 g    31 kcal1 g2 g2,1 g0,1 g
Vehnäjauho puolikarkea 20 g  2 rl0,3 dl69 kcal2 g14 g0,2 g0,7 g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 1000 g    2275 kcal190 g0 g170 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3003 g    4664 kcal336 g213 g276 g31 g
Ravintosisältö / annos375 g    582 kcal42 g27 g34 g3,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    155 kcal11 g7,1 g9 g1 g
1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.