Ruissämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g13 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl121 kcal0 g30 g0 g0 g
Kuivahiiva, annos 11g2 g    7,2 kcal0,9 g0,8 g0,1 g0 g
Ruisjauho kokojyväjauho 440 g  55 rl8 dl1338 kcal39 g244 g8,4 g61 g
Vehnäjauho puolikarkea 260 g  26 rl4 dl892 kcal27 g182 g3,1 g9 g
Auringonkukansiemen 100 g  6,7 rl1 dl594 kcal23 g13 g50 g6 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
20 annosta
1455 g    2952 kcal89 g469 g61 g76 g
Ravintosisältö / annos73 g    148 kcal4,5 g24 g3,1 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    203 kcal6,1 g32 g4,2 g5,2 g
Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.