Punajuuri-papu-kookoskeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 500 g6,3 kpl   192 kcal5 g35 g1 g13 g
Punasipuli, kuorittu, 100g200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Rypsiöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g500 g  33 rl5 dl175 kcal8 g35 g0,5 g7 g
Soijakastike 36 g 6 tl2 rl0,3 dl22 kcal1,9 g3,4 g0 g0 g
Basilika, kuivattu 2 g 2 tl1 rl 5,1 kcal0,3 g0,4 g0,1 g0,8 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Fond "du chef" kasvis (Knorr), annos 28g56 g    67 kcal1,4 g3,4 g5 g0,8 g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g240 g    300 kcal19 g34 g4,8 g24 g
Luomu kookosmaito (Santa maria), annos 400g400 g    680 kcal4 g12 g68 g0 g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g30 g    7,5 kcal0,1 g2,5 g0 g0,1 g
Punainen curry tahna red curry paste (Santa maria), annos 15g10 g    11 kcal0,5 g1,8 g0,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
2115 g    1771 kcal44 g139 g107 g49 g
Ravintosisältö / annos529 g    443 kcal11 g35 g27 g12 g
Ravintosisältö / 100g100 g    84 kcal2,1 g6,5 g5,1 g2,3 g
Tämänkin ohjeen löysin Vihreän Langan sivuilta:

Pilko punajuuret lohkoiksi, puolita ne vielä (kypsymisaika on todella pitkä), sipuli isohkoiksi paloiksi ja siivuta valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja pyörittele vihanneksia siinä (keskilämmöllä) noin 5 minuuttia.

Lisää currytahna (1-3tl, halutusta vahvuudesta riippuen) tai 2 tl curryjauhetta, pyöräyttele se kunnolla vihannesten sekaan.

Lisää tomaattimurska, laita 1dl vettä murskapurkkiin ja huljuta loput tomaatit vesineen kattilaan.

Lisää liemikuutiot, soija, basilika ja mustapippuri.

Hauduta noin tunti pienellä lämmöllä välillä sekoittaen kunnes punajuuret ovat täysin kypsiä (pehmeitä).

Valuta kikherneet (tai saman verran esim valkoisia papuja) lävikössä ja huuhtele.

Lisää kikherneet keittoon.

Lisää kookosmaito (tai 2dl kermaa ja 2 dl vettä).

Soseuta keitto.

Kuumenna keitto uudestaan, varo räiskymistä.

Lisää limen (tai sitruunan) mehu, tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.