Bataatti-lanttu-broilerikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 400 g3,1 kpl   324 kcal6,3 g67 g0,2 g12 g
Lanttu 200 g    58 kcal2 g9 g0,6 g3,6 g
Broilerin ohutlieke (maustamaton) (Rainbow), annos 430g480 g    456 kcal96 g0 g8,2 g0 g
Sipuli (kuorittu)80 g1,5 kpl  0,9 dl22 kcal1 g3,8 g0,2 g1,4 g
Rypsiöljy Luomu Virgino (Kankaisten Öljykasvit oy), annos 21g23 g    199 kcal0 g0 g23 g0 g
Kara kookosmaito (Kara), annos 100g200 g    340 kcal3,2 g4,2 g34 g0 g
Fond "du chef" kasvis (Knorr), annos 28g28 g    34 kcal0,7 g1,7 g2,5 g0,4 g
Vesimelooni tuore ilman kuoria (-), annos 1g1000 g    250 kcal9 g41 g5,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2411 g    1682 kcal118 g127 g74 g17 g
Ravintosisältö / annos402 g    280 kcal20 g21 g12 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    70 kcal4,9 g5,3 g3,1 g0,7 g
Laita kattilan pohjalle öljyä ja chili-, cayenne- tai muuta maustetta ja kuumenna seos ja lisää siihen sipulirenkaat tai -hakkelus, kuullota.

Lisää sitten vettä litra (vaikka suoraan vedenkeittimestä) ja lisää kuutioidut juurekset kiehuvaan veteen.

Ja kun ne kiehuvat, niin voit lisätä siivuttamasi broilerinpalat (vähän isompia kuin valmiit).

Jos haluat ne kauniin rusehtavina, niin käytä pannulla.

Kookosmaidon voit lisätä loppuvaiheessa ja koristella vielä tuoreyrteillä.