Kebab, naudanpaisti
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g | 2000 g | | | | | 3400 kcal | 400 g | 0 g | 200 g | 0 g |
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % | 90 g | | 18 tl | 6 rl | | 63 kcal | 1,1 g | 10 g | 1,1 g | 3,5 g |
Mustapippuri | 12 g | | 6 tl | 1,7 rl | | 34 kcal | 1,3 g | 4,6 g | 0,4 g | 3,2 g |
|
| Koko resepti 12 annosta | 2102 g | | | | | 3496 kcal | 402 g | 15 g | 202 g | 6,7 g |
Ravintosisältö / annos | 175 g | | | | | 291 kcal | 34 g | 1,2 g | 17 g | 0,6 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 166 kcal | 19 g | 0,7 g | 10 g | 0,3 g |
Sekoita ainekset tilavassa astiassa kunnolla sekaisin.
Taikina on valmista, kun pippuri ja suola on sekoittunut hyvin ja taikina nousee kulhosta htenäisenä könttinä.
Aseta pöydälle reilu 50 cm suikale alumiinifolioa ja muotoile taikinasta sopivapötkylä, kuten lihamurekkeestakin.
Koita saada taikinasta mahdollisimman tiivispaketti.
Kiedo "poika" reilusti foliokääreeseen ja laita uuniin pellille.
Uunissa köntti saa muhia min. 4 tuntia @100 asteessa.
Kun poika otetaan uunista, leikka kääreen kulmaan ja valuta ylimääräinen neste/rasva pois.
Sitten vaan siivuttamaan ja on terveellistä ja hyvää.