Kebab, naudanpaisti

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g2000 g    3400 kcal400 g0 g200 g0 g
Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 % 90 g 18 tl6 rl 63 kcal1,1 g10 g1,1 g3,5 g
Mustapippuri 12 g 6 tl1,7 rl 34 kcal1,3 g4,6 g0,4 g3,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
2102 g    3496 kcal402 g15 g202 g6,7 g
Ravintosisältö / annos175 g    291 kcal34 g1,2 g17 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    166 kcal19 g0,7 g10 g0,3 g
Sekoita ainekset tilavassa astiassa kunnolla sekaisin.

Taikina on valmista, kun pippuri ja suola on sekoittunut hyvin ja taikina nousee kulhosta htenäisenä könttinä.

Aseta pöydälle reilu 50 cm suikale alumiinifolioa ja muotoile taikinasta sopivapötkylä, kuten lihamurekkeestakin.

Koita saada taikinasta mahdollisimman tiivispaketti.

Kiedo "poika" reilusti foliokääreeseen ja laita uuniin pellille.

Uunissa köntti saa muhia min. 4 tuntia @100 asteessa.

Kun poika otetaan uunista, leikka kääreen kulmaan ja valuta ylimääräinen neste/rasva pois.

Sitten vaan siivuttamaan ja on terveellistä ja hyvää.