Tuhdimpi pinaattikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Kuohukerma laktoositon (Valio), annos 15g750 g    2550 kcal15 g23 g263 g0 g
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 750 g 150 tl50 rl7,5 dl290 kcal25 g21 g11 g0 g
Pakastepinaatti (Pirkka) 150g300 g    42 kcal5,7 g1,2 g1,5 g0 g
Koskenlaskija perinteinen (Valio), annos 83.3g250 g    700 kcal48 g0,1 g55 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2100 g    3945 kcal94 g45 g371 g0 g
Ravintosisältö / annos350 g    657 kcal16 g7,5 g62 g0 g
Ravintosisältö / 100g100 g    188 kcal4,5 g2,1 g18 g0 g
Sulata voi kattilassa, pilko Koskenlaskija sekaan ja lisää kerma vähin erin vispaten koko ajan varovasti.

Keittele niin kauan että keitos kiehahtaa, lisää sitten pinaatti.

Sekoita, kunnes keitto on tasaista.

Anna jäähtyä ja saota hetki ennen tarjoilua / syömistä.

Nauti!

Koskenlaskijan voi kyllä korvata 4 rkl soijajauhoa + 3 tl suolaa, silloin hiilarit 48g / kattilallinen

Keiton voi valmistaa myös pelkällä kermalla, tällöin hh 47g/kattilallinen.

Resepti á la "Keiu", karppaus.

Info

Kunnia sille kenelle se kuuluu....