Possu-omena-sipulipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Viljaporsaan lihasuikale (Snellman), annos 100g800 g    1480 kcal152 g0 g96 g0 g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g250 g    68 kcal3,3 g12 g0,3 g4,3 g
Sipuli (kuorittu)110 g2 kpl  1,2 dl30 kcal1,4 g5,3 g0,2 g1,9 g
Omena, keskikokoinen 200g200 g1,3 kpl   68 kcal0,4 g14 g0,6 g3,6 g
Oliiviöljy 20 g 4 tl1,4 rl0,2 dl177 kcal0 g0 g20 g0 g
Paprikajauhe 3 g 1,5 tl1/2 rl 10 kcal0,4 g0,6 g0,4 g1,1 g
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Soijakastike 300 g 50 tl17 rl2,5 dl181 kcal16 g29 g0,2 g0 g
Hunaja-omena-viinietikka 30 g 6 tl2 rl0,3 dl17 kcal0 g2,5 g0 g0 g
Sitruunamehu, laimentamaton30 g    6,3 kcal0,1 g0,5 g0 g0 g
Lihaliemikuutio knorr, annos 10g10 g    0,6 kcal0 g0 g0,1 g0 g
Hunaja 40 g 5,7 tl2 rl0,3 dl132 kcal0,2 g32 g0 g0 g
Kastikesuuruste, vaalea (Myllyn paras), annos 5g10 g    36 kcal0,1 g8,9 g0,1 g0 g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g11 g    66 kcal0,7 g6,4 g3,9 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2314 g    2271 kcal174 g111 g122 g11 g
Ravintosisältö / annos386 g    379 kcal29 g19 g20 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    98 kcal7,5 g4,8 g5,3 g0,5 g
Pohjautuu resepetiin: Siirry sivulle!

Korvattu 2rkl HP-kastiketta, 2rkl soija + 2rkl hunaja-omena-viinietikka.

Käytetty vettä, ei viiniä

Päivitetty resepti
--------------------

Raaka-aineet

800 g sianlihaa suikaleina tai kuutioina (esim.

lapaa tai paistia)
ruokaöljyä
1 tl suolaa
1,5 tl paprikajauhetta
0,5-1 tl rouhittua mustapippuria
2 keskikokoista sipulia
250 salottisipuleita
2 omenaa (200g lohkottuina)

Kastike:
5 dl vettä
2 rkl soikakastiketta
2 rkl hunaja-omena viinietikkaa
1 lihaliemikuutio
2 rkl hunajaa
2 rkl vaaleaa kastikesuurusta
1 isohko kanelitanko
2 rkl sitruunamehua
1 tl rakuunaa

Valmistusohje

Tiristä lihapaloja parissa erässä paistinpannulla ja mausta ne suolalla, paprikajauheella ja pippurilla.

Poista omenoista siemenkodat ja lohko ne. Pilko tavalliset sipulit.

Kuori salottisipulit.

Ruskista omenalohkot kauniin ruskeiksi yhdessä sipulin kanssa.

Ruskista kevyesti myös kokonaiset salottisipulit.

Pane lihapalat sekä sipuli- ja omenalohkot uunivuokaan kerroksittain.

Kuumenna viini, soija, etikka, sitruunamehu, liemiaines ja hunaja.

Sekoita kastikesuurus liemeen ja kaada liemi aineiden päälle vuokaan.

Terävöitä makua kanelitangolla ja hauduta pataa uunissa 175 asteessa noin 60 minuuttia.

Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.