Paremmat sämpylät

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g450 g    1395 kcal77 g243 g13 g59 g
Oliiviöljy (Euroshopper)70 g    573 kcal0 g0 g64 g0 g
Kuivahiiva, annos 11g11 g    40 kcal5 g4,4 g0,7 g0 g
Kaurahiutale 70 g  12 rl1,8 dl262 kcal10 g40 g5,1 g7 g
Soijarouhe, tumma, 30g30 g    97 kcal15 g9 g0,2 g1,7 g
Vesi400 g 80 tl27 rl4 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen200 g 40 tl13 rl2 dl66 kcal6,6 g10 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
14 annosta
1231 g    2433 kcal113 g306 g83 g67 g
Ravintosisältö / annos88 g    174 kcal8,1 g22 g5,9 g4,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    198 kcal9 g25 g6,7 g5,5 g
Vesi(-maitoseos) lämpimäksi.

Kuiva-aineet: osa jauhoista + kuivahiiva sekaisin.

Heitä sekaan hiutaleet.

Ota vesi, sekoita siihen öljy, ripaus suolaa oman maun mukaan (lisäksi esim.

valkosipuli-maustetta tms) Lisää sekaan myös soijarouhe.

Sitten vatkataan sekaan jauho, hiiva, hiutale-seos.

Lisätään vielä jauhoja niin että taikina on sopiva eli irtoaa kulhon reunoista.

Anna kohota liinan alla väh. vartti.

Leivo sämpylät oman maun mukaan ja lykkää uuniin 225asteeseen.

Sämpylöiden koosta riippuen paistoaika 10-15min.

Täytettä päälle ja ääntä kohti.