Kinkkukiusaus arkani

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl15 g    135 kcal0 g0 g15 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 1500 g25 kpl   1142 kcal28 g233 g3 g15 g
Kinkkusuikale (Pirkka), annos 200g400 g    500 kcal68 g1,6 g28 g0 g
Kuohukerma (Ingman)200 g    680 kcal4,4 g6,2 g70 g0 g
Maito, luomukevytmaito Valio (150ml)600 g    276 kcal20 g29 g9 g0 g
Sipuli (kuorittu)40 g0,7 kpl  0,4 dl11 kcal0,5 g1,9 g0,1 g0,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
2755 g    2744 kcal121 g271 g125 g16 g
Ravintosisältö / annos344 g    343 kcal15 g34 g16 g2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    100 kcal4,4 g10 g4,5 g0,6 g
Ota iso vuoka ja voitele se öljyllä.

Kuori ja viipaloi perunat(jauhoinen peruna), lado perunaviipaleita, niin että vuoan pohja peittyy.

Mausta perunaviipaleita sipulilla, suolalla, valkopippurilla, chilipippurilla ja valkosipuli yrttimaustesekoituksella.

Lisää kinkkusuikaleita pussillinen(200g) perunoiden päälle, lado taas perunaviipaleita tasainen kerros ja mausta, sitten taas kinkkua ja vielä kerros perunaviipaleita ja mausta(päällimmäiseen kerrokseen ei sipulia).

Sekoita haarukalla kaksi kananmunaa vähintään litran vetoisessa astiassa ja lisää kaksi desiä kermaa ja n. 6 desiä kevytmaitoa ja sekoita, kaada seos uunivuokaan perunoiden päälle.

Paista uunin alaosassa 200 asteessa noin tunti.