Maella borssikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri 400 g5 kpl   154 kcal4 g28 g0,8 g10 g
Kaali, valkokaali400 g    84 kcal4,8 g14 g0,8 g8,4 g
Punasipuli, kuorittu, 100g200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Voi 26 g 5,2 tl1,9 rl0,3 dl189 kcal0,3 g0,1 g21 g0 g
Kasvisliemikuutio 22 g2 kpl   67 kcal2,1 g3 g5,2 g0,4 g
Viinietikka 20 g 4 tl1,3 rl0,2 dl4,1 kcal0 g0,1 g0 g0 g
Täyslihanakki savuhovi (Savuhovi), annos 100g396 g    1267 kcal46 g0 g75 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1464 g    1819 kcal59 g54 g104 g22 g
Ravintosisältö / annos366 g    455 kcal15 g14 g26 g5,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    124 kcal4,1 g3,7 g7,1 g1,5 g
Pese ja kuori juurekset.

Leikkaa ohuiksi suikaleiksi käsin tai monitoimikoneessa.

Suikaloi myös valkokaali.

Sulata voi suurehkossa kattilassa tai padassa ja kuullota suikaloituja kasviksia hetki.

Älä ruskista.

Kaada liemi kasvisten päälle ja anna keiton hautua kannen alla vajaat 30 minuuttia.

Mausta keitto makusi mukaan rosmariinilla, timjamilla ja rakuunalla, lisää ruskistetut nakit ja hauduta vielä hetki.

Tarjoa vaahdotetun smetanan ja ruisleivän kanssa