Vadelmavaahto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vadelma 200 g  20 rl4 dl82 kcal2 g8,2 g1,6 g7,4 g
Sokeri 21 g7,1 kpl5,3 tl1,8 rl1/4 dl87 kcal0 g21 g0 g0 g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 35 g1 kpl   15 kcal3,4 g0,1 g0 g0 g
Vispikerma Flora 20%100 g    220 kcal3 g5 g20 g0 g
Kookoshiutale 5 g  1 rl0,1 dl33 kcal0,4 g0,3 g3,2 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
361 g    437 kcal8,8 g35 g25 g8,2 g
Ravintosisältö / annos120 g    145 kcal2,9 g12 g8,2 g2,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    121 kcal2,4 g10 g6,9 g2,3 g
1 ps vadelmia
1/4 dl sokeria
1 munan valkuainen
1 dl vispikermaa
1rkl kookoshiutaleita

1.Kaada vadelmat kasariin ja mittaa päälle sokeri.

Kuumenna sekoittaen, kunnes vadelmat sulavat ja sokeri liukenee.

Kun marjaseos alkaa kiehua, peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä 2-3 minuuttia.

Jäähdytä vadelmaseos kylmäksi.

2.Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kookoshiutaleet joukkoon.

4.Yhdistä vaahdot ja sekoita tasaiseksi.

Jaa vadelmavaahto annosmaljoihin ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.