Iso pastakastike (jauheliha)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Jauhelihakastike, ruskea kastike, naudanliha 17 %, ei rasvaa 1000 g    1340 kcal106 g21 g93 g2,1 g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl25 g    225 kcal0 g0 g25 g0 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Vehnäjauho puolikarkea 70 g  7 rl1,1 dl240 kcal7,1 g49 g0,8 g2,5 g
Vesi, vesijohtovesi 750 g 150 tl50 rl7,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g500 g    150 kcal5 g30 g1 g0 g
Valkosipuli 20 g5 kpl   22 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
15 annosta
2565 g    2031 kcal123 g113 g120 g8,4 g
Ravintosisältö / annos171 g    135 kcal8,2 g7,5 g8 g0,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    79 kcal4,8 g4,4 g4,7 g0,3 g
Pilko sipulit ja valkosipuli

Iso pannu lämpenemään ja puolet öljystä mukaan.

Kuullota sipuli ja valkosipuli.

Siirrä ne erilliseen astiaan odottamaan.

Loput öljystä pannuun ja jauheliha perään.

Ruskista jauheliha.

Mausta maun mukaan suolalla, musta- ja valkopippurilla.

Lihaliemikuutio sopii myös.

Kun jauheliha on ruskitettu lisää pannuun jauhot ja sekoita ne. Seuraavaksi lisätään vesi ja taas sekoitetaan.

Nyt tulee paseeratun tomaattipurkin vuoro.

Kaadetaan koko 500 g purkki sekaan ja sekoitetaan jälleen.

Annetaan kastikkeen muhia tosi pienellä lämmöllä 15-20 minuuttia.

Välillä sekoittaen ja tarkastellen.

Lopuksi maista maku ja mausta lisää jos tarvis.

Tarjoile erilaisten pastojen kera.

Laihemmat voivat elvistellä ruuan päälle parmesaanijuustoa.