Aasialainen kalakeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Chili paprika punainen10 g    4 kcal0,2 g0,9 g0 g0 g
Lime, kuorittu, annos 50g50 g    18 kcal0,3 g1,1 g0,6 g1,4 g
Inkivääri, tuore, silputtu10 g    8 kcal0,2 g1,8 g0,1 g0,2 g
Valkosipuli 8 g2 kpl   8,7 kcal0,6 g1,3 g0 g0,2 g
Purjosipuli 100 g1/2 kpl   23 kcal1,8 g2,4 g0,2 g2,1 g
Paprika, punainen100 g    26 kcal0,9 g4,6 g0,4 g2 g
Paprika keltainen 100 g0,6 kpl   30 kcal0,9 g5,1 g0,2 g2 g
Kuha 300 g0,2 kpl   216 kcal49 g0 g2,1 g0 g
Korianteri, tuore, annos 20g25 g    5 kcal0,5 g1 g0,1 g0,8 g
Rypsiöljy 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl124 kcal0 g0 g14 g0 g
Luomu kookosmaito (Santa maria), annos 400g400 g    680 kcal4 g12 g68 g0 g
Vesi600 g 120 tl40 rl6 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Fond du chef fish (Knorr), annos 28g56 g    73 kcal2,5 g12 g1,4 g1,1 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Mustapippuri 0.5 g 1/4 tl0,1 rl 1,4 kcal0,1 g0,2 g0 g0,1 g
Katkarapu pienet (pirkka)180 g    119 kcal27 g0 g1,3 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1958 g    1351 kcal88 g47 g88 g10 g
Ravintosisältö / annos489 g    338 kcal22 g12 g22 g2,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    69 kcal4,5 g2,4 g4,5 g0,5 g
Maku-lehden resepti:

Poista chilistä siemenet.

Hienonna chili.

Pese limetti tai sitruuna huolellisesti ja raasta hedelmän pintaa raastimen hienolla terällä tai kuorimaveitsellä.

Raasta vain kuoren vihreää tai keltaista osaa, koska pinnan alla oleva valkoinen kerros maistuu kitkerältä.

Kuori ja raasta inkivääri ja silppua valkosipulinkynnet.

Leikkaa halkaistu, huuhdeltu purjo tulitikun kokoisiksi suikaleiksi.

Halkaise paprikat ja suikaloi ne. Paloittele kalat ja silppua korianteri tai persilja.

Kuumenna öljy kattilassa ja paista siinä chiliä, limetin kuorta, inkivääriä ja valkosipulia hetki.

Lisää kookosmaito, vesi, kalaliemikuutiot, soijakastike, limetin mehu ja sokeri.

Anna liemen kiehua viitisen minuuttia.

Lisää purjot ja paprikat liemeen ja keitä muutama minuutti.

Lisää kalat sekä ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.

Lisää lopuksi katkaravut ja korianteri tai persilja, mutta älä keitä enää.

Tarjoile heti.