Vadelmajuustokakku

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi250 g    1125 kcal16 g150 g53 g7,8 g
Voi 50 g 10 tl3,6 rl0,5 dl363 kcal0,6 g0,2 g41 g0 g
Vadelma 300 g  30 rl6 dl123 kcal3 g12 g2,4 g11 g
Sokeri 80 g27 kpl20 tl6,7 rl0,9 dl325 kcal0 g80 g0 g0 g
Philadelphia tuorejuusto 200g100 g    255 kcal5,9 g3,2 g24 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl330 kcal2 g3 g35 g0 g
Liivatelehti, gelatiini500 g    1745 kcal428 g0 g0,5 g0 g
Vesi100 g 20 tl6,7 rl1 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
16 annosta
1480 g    4266 kcal456 g249 g155 g19 g
Ravintosisältö / annos93 g    268 kcal29 g16 g10 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    288 kcal31 g17 g10 g1,3 g
Pohja: Murskaa keksit pieniksi murusiksi suureen kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele taikina lusikalla tasaiseksi irtopohjavuoan pohjalle.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyte: Sekoita tuorejuusto, sokeri ja vadelmasose keskenään kulhossa.

Laita liivatelehdet pehmenemään tilkkaan kylmää vettä.

Kiehauta kattilassa n. 1 dl vettä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen.

Sekoita tasaiseksi.

Kaada seos jäähdytettynä juusto-vadelma-sokeriseokseen ja sekoita tasaiseksi.

Lopuksi lisää vaahdotettu kerma varovasti joukkoon.

Kumoa seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai kunnes seos on hyytynyt.

Ota kakku pois vuoasta, koristele hieman sulaneilla vadelmilla tai puserra kermavaahdosta ruusukkeita ja laita tarjolle