Kaalilaatikko (ei riisiä)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Siirappi 30 g 4,3 tl1,5 rl0,2 dl90 kcal0 g22 g0 g0 g
Keräkaali, 100g1500 g    360 kcal18 g51 g3 g32 g
Paistijauheliha 10%1200 g    2040 kcal240 g0 g120 g0 g
Naudanlihafondi fond "du chef" (Knorr), annos 28g56 g    50 kcal1,7 g2 g3,9 g0,4 g
Paprika, punainen100 g    26 kcal0,9 g4,6 g0,4 g2 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g20 g5 kpl   21 kcal1,6 g3,3 g0,1 g0,4 g
Sipuli (kuorittu)100 g1,8 kpl  1,1 dl27 kcal1,3 g4,8 g0,2 g1,7 g
Oliiviöljy 40 g 8 tl2,9 rl0,4 dl354 kcal0 g0 g40 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3046 g    2968 kcal264 g88 g168 g36 g
Ravintosisältö / annos381 g    371 kcal33 g11 g21 g4,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    97 kcal8,7 g2,9 g5,5 g1,2 g
Laita paistinkasariin puolet öljystä ja kuullota siinä pilkottu sipuli ja valkosipuli.

Lisää joukkoon jauhelihat ja mausta suolalla, mustapippurilla ja meiramilla.

Siirrä lihat uunivuokaan.

Suikaloi kaali ja pilko paprikat ja paista pannulla (lisää loput öljyt) kunnes kaali on hiukan pehmennyt (voi antaa hautua kannen alla n. 10 min).

Mausta kaaliseos siirapilla.

Sekoita kaali-paprika sekoitus lihoihin ja kaada päälle 1 l lihalientä.

Paista uunissa 200 asteessa 1 tunti (jottei pinta pala, voi vuoan päälle laittaa vaikka leivinpaperin).