Mungpapukeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mungpapu keitetty (Ekolo), annos 100g800 g    712 kcal56 g112 g3,2 g41 g
Paprika, punainen200 g    51 kcal1,8 g9 g0,8 g4 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Valkosipuli 15 g3,8 kpl   16 kcal1,2 g2,4 g0,1 g0,3 g
Auringonkukkaöljy 25 g 5 tl1,8 rl0,3 dl221 kcal0 g0 g25 g0 g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g24 g    52 kcal3,3 g5,2 g2 g0 g
Kirsikkatomaatti (Pirkka)175 g    35 kcal1,1 g6,1 g0,5 g0 g
Fetajuusto suolaliemessä (Eridanous), annos 200g85 g    232 kcal14 g0,6 g20 g0 g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%100 g    160 kcal2,7 g2,7 g15 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
2574 g    1520 kcal82 g145 g67 g48 g
Ravintosisältö / annos515 g    304 kcal16 g29 g13 g10 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal3,2 g5,6 g2,6 g1,9 g
Kuullota pienityt sipulit ja paprika öljyssä.

Lisää vesi ja kasvisliemikuutiot, kiehauta.

Lisää suurin osa esikeitetyistä mungpavuista ja mausteita oman maun mukaan (itse käytin sinapinsiemeniä, kahta kuivachiliä, paprikajauhetta, kurkumaa, cayenne- ja mustapippuria).

Anna kiehua hiljalleen n. 20 min, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää loput pavut, pienityt tomaatit, kerma ja kuutioitu feta.

Kiehauta ja anna hautua vielä hetki.

Tästä PITÄISI tulla viitisen annosta, mutta oli niin hyvää, että riittää ehkä kolmeksi annokseksi...