Fenkolikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Fenkoli, annos 100g600 g    186 kcal7,4 g44 g1,2 g19 g
Sipuli (kuorittu)130 g2,4 kpl  1,4 dl35 kcal1,7 g6,2 g0,3 g2,2 g
Peruna, keskikokoinen 60g150 g2,1 kpl   90 kcal2,3 g20 g0,2 g1,4 g
Oliiviöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Ruokakerma 5%, Valio150 g    98 kcal2,3 g6,3 g7,5 g0 g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g6 g1,5 kpl   6,2 kcal0,5 g1 g0 g0,1 g
Valkopippuri 0.6 g 0,3 tl0,1 rl 1,7 kcal0,1 g0,3 g0 g0,2 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1067 g    655 kcal14 g77 g36 g23 g
Ravintosisältö / annos213 g    131 kcal2,9 g15 g7,2 g4,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    61 kcal1,3 g7,2 g3,4 g2,1 g
Valmistusaika 1 tunti.

Silppua sipulit tai purjo ja valkosipulinkynnet.

Kuullota silppu rasvassa isossa kattilassa.

Lisää suola ja valkopippuri sekä silputtu fenkoli.

Lisää kattilaan kuoritut, lohkotut perunat ja vettä sen verran että kasvikset peittyvät.

Keitä hiljalleen noin tunnin ajan.

Soseuta keitto, lisää kerma ja muskotti.

Tarkista maku, lisää tarpeen mukaan pippuria.

Keiton päälle voi ripotella ruskistettuja pekonisuikaleita.

Korista pinta tuoreilla basilikanlehdillä.