Punajuuri-perunapaistos

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Punajuuri, tuore1000 g    330 kcal10 g69 g1 g25 g
Peruna, keskikokoinen 60g300 g4,3 kpl   180 kcal4,5 g39 g0,3 g2,7 g
Aurajuusto, pehmeä (Valio), annos 125g170 g    459 kcal26 g0 g37 g0 g
Kananmuna, kuoreton, annos 55g110 g    157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Voi 60% rasvaa 25 g    136 kcal0,2 g0,1 g15 g0 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maito, Kevyt300 g 60 tl20 rl3 dl138 kcal10 g14 g4,5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
1 annosta
1910 g    1401 kcal64 g123 g70 g28 g
Ravintosisältö / annos1910 g    1401 kcal64 g123 g70 g28 g
Ravintosisältö / 100g100 g    73 kcal3,3 g6,4 g3,6 g1,5 g
700 g punajuuria
300 g jauhoista perunaa
170 g Valio aurajuustoa
2 kananmunaa
3 dl kevytmaitoa
ripaus suolaa ja mustapippurirouhetta
3 tl kuivattua rakuunaa
1 tl murskattuja kuivattua korianterin siemeniä
1 rkl persiljaa, kuivattua
1 tl mustapippurirouhetta
25 g voita
tuoretta persiljaa koristeeksi

Kuori punajuuret ja perunat, leikkaa ohueksi suikaleeksi.

Voitele pitkänomainen 1,5 litran vuoka.

Sekoita munat, maito ja mausteet.

Lado punajuuri-aurajuustomuru kerroksittain vuokaan.

Kaada muna-maitoseosta väliin.

Jätä pinnalle punajuurikerros.

Painele paistosta tiiviimmäksi.

Lisää muutama voinokare pinnalle ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla reilun tunnin ajan.

Anna paistoksen vetäytyä hyvin.

Tarjoile vaikkapa raejuuston ja persiljan kera.