Kasvissosekeitto ala Tuula

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Palsternakka 400 g2,7 kpl   254 kcal2 g47 g1,6 g18 g
Peruna, vanha, kuorittu 450 g7,5 kpl   343 kcal8,5 g70 g0,9 g4,5 g
Porkkana 250 g3,9 kpl   82 kcal1,6 g14 g0,5 g6,4 g
Juuriselleri 200 g1/3 kpl   63 kcal2,5 g9 g0,4 g6,2 g
Sipuli 170 g3,1 kpl  1,9 dl51 kcal2,1 g8,2 g0,3 g2,9 g
Vesi, vesijohtovesi 1500 g 300 tl100 rl15 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Mustapippuri, annos 1g1 g    2,3 kcal0,1 g0,4 g0 g0 g
Tuorejuusto savuporo rasvaa 20g creme bonjour (Creme bonjour), annos 200g200 g    520 kcal6 g9 g54 g1 g
Piparjuuri, annos 10g250 g    93 kcal11 g28 g0,8 g19 g
Ruokakerma mustapekka (Valio), annos 250g250 g    300 kcal5,8 g12 g25 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3674 g    1708 kcal40 g197 g84 g58 g
Ravintosisältö / annos459 g    213 kcal5 g25 g10 g7,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    46 kcal1,1 g5,4 g2,3 g1,6 g
Pese, kuori ja palaittele palsternakat, perunat, porkkanat ja selleri.

Kuori ja hienonna sipuli.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää kasvikset.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Anna kiehua n. ½ tuntia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää juusto ja kuumenna, älä keitä.

Ohenna keitto maidolla tai vedellä.