Rössypotut

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Pekonisuikaleet (Rainbow), annos 200g125 g    425 kcal18 g0 g39 g0 g
Peruna, keskikokoinen 60g600 g8,6 kpl   360 kcal9 g78 g0,6 g5,4 g
Porkkana, keskikokoinen 65g65 g1 kpl   18 kcal0,4 g3,9 g0,1 g1,6 g
Sipuli (kuorittu)30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Veripalttu (Tapola), annos 200g400 g    916 kcal44 g68 g64 g0 g
Vesi1000 g 200 tl67 rl10 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2220 g    1727 kcal71 g151 g104 g7,5 g
Ravintosisältö / annos370 g    288 kcal12 g25 g17 g1,3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    78 kcal3,2 g6,8 g4,7 g0,3 g
Kuori ja pilko perunat.

Perunat kiehumaan.

Joukkoon myös kiehumaan porkkana ja sipuli paloiteltuna.

Paista matalassa lämmössä pekonisuikaleet, joihin sitten lisäät kuutioidun veripaltun.

Pyörittele kuutioita rasvassa, lisää paistos lähes kypsien perunoiden joukkoon.

Tarkista suola.

Jos pekonissa on suolaa, niin suolaa ei yleensä tarvitse lisätä.

Anna muhia vähän aikaa.

Lämmitettäessä maku senkun paranee.

Nam.