Lihasoppa ilman perunaa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Keittoliha naudan lavasta700 g    1050 kcal140 g0 g56 g0,7 g
Parsakaali brokkoli 360 g1 kpl   126 kcal17 g7 g1,1 g9 g
Porkkana, keskikokoinen 65g180 g2,8 kpl   50 kcal1,1 g11 g0,4 g4,5 g
Vihannes sekoitus (Apetit), annos 100g250 g    88 kcal6,8 g12 g1,3 g0 g
Sipuli (kuorittu)70 g1,3 kpl  0,8 dl19 kcal0,9 g3,4 g0,1 g1,2 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
3560 g    1333 kcal165 g33 g59 g15 g
Ravintosisältö / annos593 g    222 kcal28 g5,5 g10 g2,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    37 kcal4,6 g0,9 g1,7 g0,4 g
Laita 2-litraa kylmää vettä n.3-4 litran kattilaan, paloittele liha vastasyisesti ja laita palat veteen ja keittolevy päälle.

Kuori ruskea vaahto reikäkauhalla, kun vesi alkaa kiehua ja pienennä levyn tehoa, kun vaahtoa ei enää ole paljoa lisää suolaa ja pippuria maun mukaan ja laita kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen tunti-puolitoista, kun liha on mureaa lisää haluamasi kasvikset ja sipuli ja keitä vielä noin puoli tuntia, niin että kasvikset pehmiävät.