Lohikeitto lohesta ei fileestä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3000 g 600 tl200 rl30 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kirjolohi kokonainen, keskiarvo 1000 g0,9 kpl   1075 kcal109 g0 g72 g0 g
Peruna, vanha, kuorittu 1300 g22 kpl   990 kcal24 g202 g2,6 g13 g
Suola, annos 3g30 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Tilli mauste3 g    0,5 kcal0 g0 g0 g0 g
Ruokakerma, Pirkka 10%400 g    480 kcal12 g18 g40 g0 g
Keittojuures, Pirkka400 g    100 kcal4 g18 g1,2 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
6133 g    2645 kcal149 g238 g115 g13 g
Ravintosisältö / annos511 g    220 kcal12 g20 g10 g1,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    43 kcal2,4 g3,9 g1,9 g0,2 g
Kokonaisesta noin kilon lohesta otetaan parhaat lihat talteen sitten ruoto, pää ja nahka erotellaan.

Laita rippeet kattilaan ja peitä ne vedellä ja mausta suolalla.

Näin tehdään liemi.

Anna kiehua 20-30 minuuttia.

Kuori sillä välin perunat ja sipuli.

Pilko ne sopivan kokoisiksi, sipuli melko pieneksi.

Laita noin 2,5 litraa vettä toiseen kattilaan perunat, lohipalat, sipuli ja keittojuures sinne.

Samoin tilli.

Siivilöi kalaliemi kattilaan.

Erottele ruodoista lihat.

Maista tarviiko lisätä mausteita.

Kun perunat ovat kypsiä lisää ruodoista eroteltu kala ja kerma kattilaan.

Anna muhia vielä 30 minuuttia hiljaisella lämmöllä.

Sitten kun tuntuu tarjoile.

Parempaa se on sitten lämmitettynä.