Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g1000 g    470 kcal31 g40 g20 g0 g
Siirappi 420 g 60 tl21 rl3 dl1266 kcal0,4 g311 g0 g0 g
Ruisjauho kokojyväjauho 165 g  21 rl3 dl502 kcal14 g91 g3,1 g23 g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g195 g    683 kcal26 g128 g5,7 g11 g
Vehnäjauho puolikarkea 650 g  65 rl10 dl2230 kcal66 g455 g7,8 g23 g
Hiiva, 50g100 g    61 kcal13 g1,1 g0,4 g0 g
Suola, annos 3g20 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)240 g    910 kcal28 g185 g5,3 g34 g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)150 g    383 kcal25 g51 g9 g45 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
75 annosta
2940 g    6504 kcal204 g1263 g52 g136 g
Ravintosisältö / annos39 g    86 kcal2,7 g17 g0,7 g1,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    221 kcal7 g43 g1,8 g4,6 g
Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.