Hirvarsoppa

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 550 g9 kpl   419 kcal10 g85 g1,1 g5,5 g
Vesi, vesijohtovesi 2000 g 400 tl133 rl20 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Porkkana 186 g2,9 kpl   61 kcal1,2 g10 g0,4 g4,7 g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g40 g    12 kcal0,4 g1,6 g0,1 g0 g
Sipuli (kuorittu)45 g0,8 kpl  1/2 dl12 kcal0,6 g2,2 g0,1 g0,8 g
Hirvenjauheliha oma saalis420 g    470 kcal92 g0 g13 g0 g
Emmental juustoraaste, lidl100 g    368 kcal29 g0 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
3341 g    1342 kcal134 g99 g42 g11 g
Ravintosisältö / annos418 g    168 kcal17 g12 g5,3 g1,4 g
Ravintosisältö / 100g100 g    40 kcal4 g3 g1,3 g0,3 g
Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.