Saaristolaisleipä

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Appelsiinimehu, Valio, 2 dl1000 g 200 tl67 rl10 dl380 kcal10 g90 g0 g0 g
Hiiva, 50g100 g    61 kcal13 g1,1 g0,4 g0 g
Suola, annos 3g10 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Siirappi, tumma200 g    640 kcal0,2 g148 g0 g0 g
Auringonkukansiemen, kuorittu (Risetti), annos 15g110 g    661 kcal25 g14 g53 g6,6 g
Pellavansiemenrouhe,Pellava,Reformi140 g    448 kcal41 g10 g28 g43 g
Mämmi- ja leipämaltaita (Laihian mallas oy), annos 1000g280 g    924 kcal30 g185 g6,7 g34 g
Vehnäjauho puolikarkea 420 g  42 rl6,5 dl1441 kcal43 g294 g5 g15 g
Ruisjauho (Myllynparas), annos 60g385 g    1174 kcal37 g236 g7,7 g56 g
Vehnälese (Korpelan mylly), annos 20g60 g    94 kcal8 g20 g2,7 g23 g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)83 g    315 kcal10 g64 g1,8 g12 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
3 annosta
2788 g    6138 kcal217 g1061 g105 g189 g
Ravintosisältö / annos929 g    2045 kcal72 g354 g35 g63 g
Ravintosisältö / 100g100 g    220 kcal7,8 g38 g3,8 g6,8 g
Resepti on kolmelle pienelle tai kahdelle isolle vuokaleivälle.

1 l appelsiinimehua
100 g hiivaa
2 rkl suolaa
2 dl tummaa siirappia
2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
3 dl mämmimaltaita
1 dl tuoppi kaljamallasrouhetta
3 dl vehnäleseitä
8 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja murenna siihen tuore hiiva.

Lisää suola ja siirappi, sekoita hyvin käsivispilällä.

Lisää muut aineet annetussa järjestyksessä ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi ( itse käytän tässä vaiheessa sähkövatkainta ja taikinakoukkuja ).

Voitele vuoat voilla ja jaa taikina niihin.

Ripottele pinnalle auringonkukansiemeniä.

Kohota taikinaa 1,5 tuntia liinan alla.

Paista 1,5 tuntia 175-asteisessa uunissa.

Tarjoile voin kera :) . Tai tee leivästä esim.

coctailpaloja ja pursota leipäkuutioiden päälle tilli-savulohi-tuorejuusto tahnaa.

Smetana-tuorejuusto tahnasta ja kirjolohenmädistä saat myös näyttäviä coctailpaloja.