Jiiveen perunamurska
Ainekset | Määrä (g) | Määrä (kpl) | Määrä (tl) | Määrä (rl) | Määrä (dl) | Energia | P | H | R | K |
Peruna, vanha, kuorittu | 500 g | 8,3 kpl | | | | 381 kcal | 9 g | 78 g | 1 g | 5 g |
Suola, annos 3g | 3 g | | | | | 0 kcal | 0 g | 0 g | 0 g | 0 g |
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen | 50 g | 0,4 kpl | | | | 13 kcal | 0,2 g | 0,7 g | 0,4 g | 0,9 g |
Tilli, tuore | 50 g | | | 17 rl | | 15 kcal | 1,8 g | 0,5 g | 0,4 g | 1,1 g |
Voi, 1 tl, 5 g | 35 g | | | | | 256 kcal | 0,4 g | 0,4 g | 28 g | 0 g |
|
| Koko resepti 6 annosta | 638 g | | | | | 665 kcal | 12 g | 79 g | 30 g | 7 g |
Ravintosisältö / annos | 106 g | | | | | 110 kcal | 2 g | 13 g | 5 g | 1,2 g |
Ravintosisältö / 100g | 100 g | | | | | 104 kcal | 1,8 g | 12 g | 4,7 g | 1,1 g |
Lue KOKO OHJE ENSIN!
Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.
Hienonna tilli.
Pese ja kuori sitruuna, ota mahdollisimman vähän valkoista osaa mukaan.
Hienonna sitruunankuoret.
Purista sitruunasta mehu talteen.
Kun perunat ovat liki kypsiä, laita voi pannulle keskilämmölle.
Anna voin sulaa ja paahtua hetken kunnes saanut lämpimän rusehtavan sävyn, tällöin voi saa miedon pähkinäisen maun(ei mustaa, silloin voi on jopalanut ja kitkeröitynyt).
Lisää voihin sitruunankuoret ja tillisilppu.
Ota pannu pois levyltä.
Kaada perunoista vesi pois ja murskaa ne karkeaksi, esimerkiksi muusinuijalla tai vahvalla pallovispilällä.
Lisää joukkoon sitruunamehu ja voi- tilli- sitruunankuori seos.
Maista ja mausta suolalla.
Tarjoile.
Sopii mainiosti grilliruokien lisukkeeksi.
Ohje mukailtu Akseli Herlevin kirjasta Täydellä sydämellä.