Jiiveen perunamurska

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 500 g8,3 kpl   381 kcal9 g78 g1 g5 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 50 g0,4 kpl   13 kcal0,2 g0,7 g0,4 g0,9 g
Tilli, tuore 50 g  17 rl 15 kcal1,8 g0,5 g0,4 g1,1 g
Voi, 1 tl, 5 g35 g    256 kcal0,4 g0,4 g28 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
638 g    665 kcal12 g79 g30 g7 g
Ravintosisältö / annos106 g    110 kcal2 g13 g5 g1,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    104 kcal1,8 g12 g4,7 g1,1 g
Lue KOKO OHJE ENSIN!
Kuori ja keitä perunat suolalla maustetussa vedessä.

Hienonna tilli.

Pese ja kuori sitruuna, ota mahdollisimman vähän valkoista osaa mukaan.

Hienonna sitruunankuoret.

Purista sitruunasta mehu talteen.

Kun perunat ovat liki kypsiä, laita voi pannulle keskilämmölle.

Anna voin sulaa ja paahtua hetken kunnes saanut lämpimän rusehtavan sävyn, tällöin voi saa miedon pähkinäisen maun(ei mustaa, silloin voi on jopalanut ja kitkeröitynyt).

Lisää voihin sitruunankuoret ja tillisilppu.

Ota pannu pois levyltä.

Kaada perunoista vesi pois ja murskaa ne karkeaksi, esimerkiksi muusinuijalla tai vahvalla pallovispilällä.

Lisää joukkoon sitruunamehu ja voi- tilli- sitruunankuori seos.

Maista ja mausta suolalla.

Tarjoile.

Sopii mainiosti grilliruokien lisukkeeksi.

Ohje mukailtu Akseli Herlevin kirjasta Täydellä sydämellä.