Jiiveen Makuvoi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g150 g    1095 kcal1,5 g1,5 g120 g0 g
Aurinkokuivattu tomaatti35 g    63 kcal0,9 g4,2 g4,9 g0 g
Valkosipuli 30 g7,5 kpl   33 kcal2,4 g4,9 g0,2 g0,6 g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g20 g    9 kcal0,3 g1,5 g0,2 g0,6 g
Kapris etikkaliemessä, Figaro20 g    6,1 kcal0,4 g0,8 g0,1 g0,6 g
Sardiini, John West 90 g, oliiviöljyssä 90 g30 g    65 kcal6,9 g0 g4,2 g0 g
Sardelli accuiughe in olio extravergine di oliva (Casa rinaldi), annos 10g30 g    195 kcal9 g0 g12 g0 g
Kalamata Oliivi, vähäsuolainen (Amalthia s.a.), annos 100g25 g    29 kcal0,2 g1,6 g2,6 g0,8 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
340 g    1495 kcal22 g15 g144 g2,6 g
Ravintosisältö / annos68 g    299 kcal4,3 g2,9 g29 g0,5 g
Ravintosisältö / 100g100 g    440 kcal6,4 g4,3 g42 g0,8 g
Hienonna tomatit, kaprikset, oliivit, timjami, valkosipulit ja sardiinit sekä sardellit hienoksi.

Sulata voi miedolla lämmöllä, älä paahda.

Lisää sulatetusta voista kirkas rasva hienonnettujen mausteiden päälle.

Jätä voin hera eli se valkoinen osuus sulatus astian pohjalle ja voit käyttää sen johonkin muuhun.

Sekoita voi ja mausteet, peitä ja anna maustua.

Sopii moneen tarkoitukseen, mutta erityisesti broilerille.

Makuvoi on mukailtu Akseli Herlevin kirjasta Täydellä sydämellä.