Täytetty lihamureke

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kevytjauheliha (Atria), annos 400g400 g    680 kcal76 g0 g40 g0 g
Sipuli 55 g1 kpl  0,6 dl17 kcal0,7 g2,6 g0,1 g0,9 g
Korppujauho 50 g  7,1 rl1 dl183 kcal5,2 g38 g0,5 g2,7 g
Vesi200 g 40 tl13 rl2 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sekavihannekset (herne-kukkakaali-porkkana)200 g    88 kcal6 g12 g1,2 g4,4 g
Kananmuna kuorineen punnittu60 g1 kpl   76 kcal6,6 g0,2 g5,4 g0 g
Dijonsinappi, Maille, Original5 g    3,5 kcal0,2 g0,4 g0,2 g0,2 g
Worcestershire-kastike (Lea & Perrins)15 g    10 kcal0 g3 g0 g0 g
Valkopippuri 3 g 1,5 tl0,4 rl 8,5 kcal0,3 g1,3 g0,1 g0,8 g
Mustapippuri 2 g 1 tl0,3 rl 5,6 kcal0,2 g0,8 g0,1 g0,5 g
Sesamöljy,luomu (Emile nöel), annos 5g5 g    45 kcal0 g0 g5 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
995 g    1115 kcal95 g58 g53 g10 g
Ravintosisältö / annos166 g    186 kcal16 g10 g8,8 g1,6 g
Ravintosisältö / 100g100 g    112 kcal10 g5,8 g5,3 g1 g
Laita korppujauhot veteen turpoamaan 5-10 minuutiksi.

Kuullota sipulit kevyesti.

Sekoita korppujauhoihin jauheliha, mausteet ja kananmuna.

Lisää jäähtyneet sipulit ja sekoita.

Sulata pakastevihannekset.

Taputtele noin 1/5 jauhelihaseoksesta vuoan pohjalle suorakulmion malliin.

Lisää suorakulmion keskelle vihannesraita, jätä reunoille tilaa.

Ota jauhelihaseoksesta kämmenen kokoisia paloja ja taputtele niitä kevyesti.

Nosta vihannesseoksen päälle.

Toista, kunnes koko vihannesseos on peittynyt ja murekkeen alaosa yhdistetty yläosaan.

Voitele kevyesti öljyllä.

Paista uunin alatasolla noin 30-40 minuuttia, kunnes mureke on kypsä.