Makkarakastike ala Tuula

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lenkki, kevyt sininen HK250 g    425 kcal25 g25 g25 g0,3 g
Sipuli (kuorittu)150 g2,7 kpl  1,7 dl41 kcal2 g7,2 g0,3 g2,6 g
Voi 14 g 2,8 tl1 rl0,2 dl102 kcal0,2 g0,1 g11 g0 g
Vehnäjauho puolikarkea 10 g  1 rl0,2 dl34 kcal1 g7 g0,1 g0,4 g
Tomaattimurska, Pirkka, 500g500 g  33 rl5 dl175 kcal8 g35 g0,5 g7 g
Vesi, vesijohtovesi 300 g 60 tl20 rl3 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hillosipulisäilyke 70 g35 kpl  1 dl34 kcal0,8 g6,6 g0,1 g1,1 g
Sinappi 16 g 3,2 tl1 rl0,2 dl21 kcal0,7 g2,3 g1 g0,3 g
Maustekurkku sokerisuolattu 150 g1,5 kpl   30 kcal1 g4,5 g0,2 g2,7 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1460 g    861 kcal39 g87 g39 g14 g
Ravintosisältö / annos292 g    172 kcal7,7 g17 g7,7 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    59 kcal2,7 g6 g2,6 g1 g
Kuori lenkki ja leikkaa kuutioiksi.

Ruskista makkarat ja sipulit kevyesti öljyssä.

Ripottele päälle vehnäjauhot, sekoita ja lisää tomaattimurska sekä vesi.

Anna kiehua hiljalleen n. 5 min. Lisää hillosipulit.

Mausta sinapilla, pippurilla ja suolalla.

Anna hautua pari minuuttia.