Tonnikalalasagne

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g144 g    494 kcal18 g97 g1,2 g11 g
Tonnikala öljyssä(pirkka)400 g  40 rl7,3 dl840 kcal96 g0 g52 g0 g
Juustoraaste emmental-mozzarella (Pirkka), annos 100g300 g    1080 kcal84 g6 g81 g0 g
Kasvissuikaleet (Apetit), annos 125g250 g    103 kcal3,5 g20 g0,8 g0 g
Pastakastike.Pirkka tomaati/basilika(ilman pastaa)700 g    322 kcal12 g56 g5,6 g11 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1794 g    2838 kcal213 g179 g141 g22 g
Ravintosisältö / annos224 g    354 kcal27 g22 g18 g2,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    158 kcal12 g10 g7,8 g1,2 g
Voitele vuoka.

Kuullota kasvissuikaleita öljytilkassa pannulla ja mausta 1 tl:lla mustapippuria, suolaa ja pizzamaustetta (+ 2 tl siirappia ja 2 kpl valkosipulia).

Levitä 3 lasagnelevyä vuoan pohjalle, lusikoi päälle pastakastiketta, lisää sitten ohut kerros kasvissuikaleita ja murentele päälle tonnikalaa.

Ripottele päälle puoli pussia juustoraastetta.

Tee vielä kaksi kerrosta samoin ja lado sitten viimeiset pastalevyt kanneksi, joka peitetään lopulla pastakastikkeella ja juustoraasteella.

Koristele pinta ripauksella pizzamaustetta.

Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia.

Jos lasagne uhkaa tummua liikaa, peitä vuoka foliolla Anna lasagnen levähtää kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.

(Kotikokki)