CLK Pikkusuolaiset

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Grahamjauho 275 g 92 tl31 rl5 dl902 kcal29 g167 g6,1 g27 g
Kauralese 27 g  3 rl0,5 dl97 kcal4,9 g12 g2,1 g4,7 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Suola, annos 3g5 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 150 g 30 tl10 rl1,5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Oliiviöljy 54 g 11 tl3,9 rl0,6 dl478 kcal0 g0 g54 g0 g
Arla Apetina Feta 3%200 g    220 kcal36 g4 g6 g0 g
Paprika vihreä 100 g0,6 kpl   21 kcal0,9 g2,5 g0,3 g1,9 g
Paprika keltainen 150 g0,9 kpl   45 kcal1,4 g7,7 g0,3 g3 g
Tomaattimurska 200 g  13 rl2 dl59 kcal1,1 g11 g0,4 g3,8 g
Pinaatti 50 g25 kpl  1 dl6,7 kcal0,8 g0,2 g0,2 g0,7 g
Valkosipuli 12 g3 kpl   13 kcal0,9 g2 g0,1 g0,3 g
Chili paprika punainen25 g    10 kcal0,5 g2,3 g0 g0 g
Punasipuli, kuorittu, 100g30 g0,6 kpl  1/3 dl8,1 kcal0,4 g1,4 g0,1 g0,5 g
Tomaatti 150 g1,2 kpl   34 kcal0,8 g5,2 g0,5 g2,1 g
Juusto, puolikova juusto, rasvaa 15-18 %, kevyt, turunmaa/edam 17/adam/magre 150 g19 kpl   345 kcal34 g0 g23 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
12 annosta
1588 g    2256 kcal111 g219 g93 g44 g
Ravintosisältö / annos132 g    188 kcal9 g18 g7,7 g3,7 g
Ravintosisältö / 100g100 g    142 kcal7 g14 g5,8 g2,8 g
1.Sekoita jauhot leseet, leivinjauhe ja suola kulhoon.

Tee jauhojen keskelle kuoppa.

2.Kaada kuoppaan puolet vedestä ja 4 rkl oliiviöljyä.

3.Nostele jauhot kuoppaa kohden haarukalla siten, että taikina alkaa saamaan kiinteän koostumuksen.

Lisää vettä tarvittaessa, riippuen jauhojen laadusta.

4.Kun kaikki neste on imeytynyt, vaivaa taikinasta kiinteä.

Kaikki taikina tulee poistua kulhon reunoilta.

Paista 225'c uunin keskitasolla, tasalämmöllä, kunnes juusto on sulanut ja ruskeaa.