Herukkamansikkatorttu

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Voi 90 g 18 tl6,4 rl1 dl653 kcal1,1 g0,4 g73 g0 g
Kananmuna kuoreton 110 g2 kpl   157 kcal14 g0,3 g11 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 78 g 16 tl5,2 rl0,8 dl258 kcal1,6 g2,3 g27 g0 g
Manteli 100 g  10 rl1,4 dl616 kcal24 g6,6 g54 g7,2 g
Leivinjauhe 10 g 2 tl2/3 rl 18 kcal0,5 g3,8 g0 g0,1 g
Philadelphia tuorejuusto 200g200 g    510 kcal12 g6,4 g48 g0 g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 100 g 20 tl6,7 rl1 dl330 kcal2 g3 g35 g0 g
Punaherukka 150 g  15 rl3 dl85 kcal2,2 g11 g0,6 g7,5 g
Mustaherukka 145 g  15 rl2,9 dl85 kcal1,5 g11 g0,6 g8,4 g
Mansikka 60 g  6 rl1,2 dl28 kcal0,3 g5 g0,1 g1,1 g
Sokeri 6 g2 kpl1,5 tl1/2 rl0,1 dl24 kcal0 g6 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
8 annosta
1049 g    2764 kcal59 g56 g250 g24 g
Ravintosisältö / annos131 g    345 kcal7,4 g7 g31 g3 g
Ravintosisältö / 100g100 g    263 kcal5,6 g5,4 g24 g2,3 g
Sekoita sähkövatkaimella muna, voi ja kerma.

Lisää 100g mantelijauhetta ja vatka vielä.

Sekoita sitten käsin leivinjauhe joukkoon.

Paissta pohjaa 10 min. 200 asteessa.

Sulata ja valuta marjat.

Vatkaa philadelphi, kerma 100g ja muna sekaisin.

Laita täyte marjojen päälle.

Pohjaan:
60g sulaa voita
loraus kermaa
muna
makeutus oman maun mukaan
Ylläolevat vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi jonka jälkeen lisätään noin 100g jauhettua mantelia ja jatketaan vatkausta.

Lopuksi sekoittaen sekaan 2 teeluskaa leivinjauhetta

Esipaisto 200 asteessa noin kymppiminsa
jonka jälkeen päälle ensin mustikkaa ja vattua täysin sulaneina ja valutettuina.

Ja niiden päälle seos jossa
desi kermaa, 200g haluamaansa tuorejuustoa(ricotta tai mascarpone mun suosikit)
yks muna, vaniljatangon sisukset ja haluamansa makeutus.

Paistetaan 200 asteessa ja noin puol tuntia.

Jäähdytetään kunnolla ennen nauttimist