Annaburanan kaalikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kaali, valkokaali800 g    169 kcal10 g27 g1,6 g17 g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha300 g    498 kcal57 g0 g30 g0 g
Keittojuurekset pakaste (Pirkka)200 g    50 kcal2 g9 g0,6 g5,8 g
Lihaliemikuutio Maggi15 g    42 kcal1,3 g1,1 g3,5 g0 g
Vesi, vesijohtovesi 1200 g 240 tl80 rl12 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Maustepippuri, annos 1g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
6 annosta
2516 g    759 kcal70 g37 g36 g23 g
Ravintosisältö / annos419 g    126 kcal12 g6,2 g5,9 g3,8 g
Ravintosisältö / 100g100 g    30 kcal2,8 g1,5 g1,4 g0,9 g
Suikaloi kaali
laitta kattilaan kaali ja lisää vesi, pippuri ja lihalimikuutiot.

Anna kiehua hiljalleen.

Ruskista jauheliha kevyesti ja lisää se keittoon, sekoita.

Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
Lisää Pirkka keittojuurekset, sekoita ja anna keiton valmistua hiljalleen vielä n. 1 tunti välillä sekoittaen.

Kypsymisaika on n. aika riippuen kaalista.

Talvikaali kypsyy/pehmenee hitaammin, kuin varhaiskaali.

Lisää lopuksi mausteita ja yrttejä mieltymystesi mukaan.

Esim meirami sopii hyvin kaalin kanssa.

Voit myös tukevoittaa keittoannostasi raejuustolla!