Sämpylä rouheinen

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Hiiva 25 g1/2 kpl   19 kcal3,3 g0,3 g0,1 g1,7 g
Vehnälese 40 g  13 rl2 dl91 kcal5,3 g6,2 g1,8 g15 g
Ruislese 34 g  11 rl2 dl95 kcal5,1 g8,8 g1,5 g13 g
Elovena kaurapuuro (40 g hiutaleita) (Raisio), annos 40g100 g    370 kcal14 g55 g8 g11 g
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)300 g    1050 kcal36 g207 g5,7 g15 g
Vehnäjauho puolikarkea 400 g  40 rl6,2 dl1373 kcal41 g280 g4,8 g14 g
Suola, annos 3g2 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Sokeri 4 g1,3 kpl1 tl1/3 rl0,1 dl16 kcal0 g4 g0 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
24 annosta
1405 g    3014 kcal105 g561 g22 g70 g
Ravintosisältö / annos59 g    127 kcal4,4 g24 g0,9 g2,9 g
Ravintosisältö / 100g100 g    214 kcal7,4 g40 g1,6 g5 g
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, lisää hiiva ja sekoita hyvin.

Lisää suola, sokeri leseet ja puurohiutaleet, sekoita.

Lisää jauhot ja sekoita taikina.

Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Kohota, asettele pellille, painele litteiksi ja kohota 1/5 tuntia.

Paista 225 noin puoli tuntia.