Kana-riisikeitto

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka60 g    6,6 kcal0,7 g0,7 g0,1 g0,6 g
Porkkana, keskikokoinen 65g100 g1,5 kpl   28 kcal0,6 g6 g0,2 g2,5 g
Pitkäjyväinen riisi (Rainbow), annos 60g120 g    420 kcal9 g92 g1,4 g0 g
Paprika keskiarvo 173 g1 kpl   49 kcal1,6 g7,4 g0,7 g3,3 g
Kesäkurpitsa zucchini 112 g0,3 kpl   20 kcal0,6 g2,8 g0,4 g0,8 g
Maissi (pakastettu) (Apetit), annos 100g75 g    93 kcal2,3 g19 g0,5 g0 g
Apetina tuorejuusto indian (Arla), annos 10g100 g    210 kcal7,5 g8 g17 g0 g
Kanafilee, ohut leike hunajamarinadissa (Atria), annos 560g260 g    286 kcal47 g4,7 g7,3 g0 g
Sipuli (kuorittu)70 g1,3 kpl  0,8 dl19 kcal0,9 g3,4 g0,1 g1,2 g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g12 g    26 kcal1,7 g2,6 g1 g0 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1082 g    1158 kcal72 g147 g29 g8,4 g
Ravintosisältö / annos271 g    290 kcal18 g37 g7,2 g2,1 g
Ravintosisältö / 100g100 g    107 kcal6,6 g14 g2,7 g0,8 g
Veteen kiehumaan ensin riisi (1,5dl), porkkana ja selleri + kasvisliemikuutio n. 20min.

Lisää kaikki muut kasvikset+sipuli&valkosipulin kynsi paloiteltuina ja anna kiehua hieman pienemmällä teholla kunnes kaikki kasvikset alkavat olla pehmeitä.

Lisää kananliha ja tuorejuusto + mausteet.

Anna muhia pienellä lämmöllä liedellä.

Lihana siis uunissa ensin paistetut marinoidut kanankoivet (n. 1kg rasia), jotka nyljetty eli pelkkä liha ilman nahkaa keittoon = n. 260g.

Neste ensin 1,5 litraa ja pikkuhiljaa lisäillään tarpeen mukaan.

Osa nesteestä voi olla myös maitoa.

Mausteet: 1 kasvisliemikuutio, suolaa 1tl, meirami ½tl, korianteri ½tl, currya ½tl