3 juuston kukkakaali-perunamuusi

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 800 g2 kpl  15 dl191 kcal14 g17 g2,4 g18 g
Peruna, uusi, keitetty, suolaa 250 g    194 kcal4,2 g40 g0,5 g2,5 g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g200 g    240 kcal6,8 g7,2 g20 g0 g
Suola, annos 3g3 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Valkopippuri, annos 1g1 g    0 kcal0 g0 g0 g0 g
Aromisuola (5g)3 g    1,7 kcal0 g0,3 g0 g0,1 g
Persilja5 g    0,6 kcal0,1 g0,1 g0 g0,4 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
5 annosta
1262 g    627 kcal26 g65 g23 g21 g
Ravintosisältö / annos252 g    125 kcal5,1 g13 g4,6 g4,2 g
Ravintosisältö / 100g100 g    50 kcal2 g5,2 g1,8 g1,7 g
800 g kukkakaalia
250 g jauhoista perunaa
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 dl Valion 3 juuston ruokakermaa (10%)
1 tl aromisuolaa
1 rkl kuivattua persiljaa

Kuori perunat ja siivuta n. 1 cm paksuksi siivuksi.

Lado perunat höyrykeittimeen.

Pilko kukkakaali pienemiksi nupuiksi, lisää perunoiden päälle, ripottele päälle 1 tl suolaa.

Keitä höyryritilässä kunnes ovat kypsiä.

Survo kukkakaali-peruna seos hieman karkeaksi, lisää aromisuola, jauhettu valkopippuri ja kuivattu persilja sekä 3 juuston kerma.

Sekoita tasaiseksi massaksi.

Tarjoa vaikkapa lämminsavulohen kanssa.