Pohjoisafrikkalainen linssipata

AineksetMäärä
(g)
Määrä
(kpl)
Määrä
(tl)
Määrä
(rl)
Määrä
(dl)
EnergiaPHRK
Rypsiöljy 27 g 5,4 tl1,9 rl0,3 dl239 kcal0 g0 g27 g0 g
Porkkana, keskikokoinen 65g300 g4,6 kpl   84 kcal1,8 g18 g0,6 g7,5 g
Sipuli (kuorittu)200 g3,6 kpl  2,2 dl54 kcal2,6 g10 g0,4 g3,4 g
Valkosipuli 16 g4 kpl   17 kcal1,3 g2,6 g0,1 g0,3 g
Chili paprika punainen10 g    4 kcal0,2 g0,9 g0 g0 g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g2.5 g    7,8 kcal0,3 g1,5 g0,2 g0,7 g
Kanelitanko (Söderman), annos 11g11 g    66 kcal0,7 g6,4 g3,9 g0 g
Tomaattimurska, chilillä maustettu, Rainbow (370g)370 g  25 rl3,7 dl130 kcal3,7 g26 g1,9 g5,2 g
Punainen linssi luomu (Urtekram), annos 100g140 g    504 kcal38 g73 g4,1 g13 g
Vesi500 g 100 tl33 rl5 dl0 kcal0 g0 g0 g0 g
Fond "du chef" kasvis (Knorr), annos 28g28 g    34 kcal0,7 g1,7 g2,5 g0,4 g
Luomu kikherneet (Gogreen), annos 170g170 g    213 kcal14 g24 g3,4 g17 g
Protsku Hiilari RasvaKoko resepti
4 annosta
1775 g    1352 kcal63 g163 g44 g47 g
Ravintosisältö / annos444 g    338 kcal16 g41 g11 g12 g
Ravintosisältö / 100g100 g    76 kcal3,5 g9 g2,5 g2,7 g
Soul Kitchen blogista napattu ohje.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin 400g tölkki tomaattimurskaa + 2rkl chilikastiketta, korvasin sen valmiiksi maustetulla chili-tomaattimurskalla.

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin oliiviöljyä paistamiseen, vaihdoin sen rypsiöljyyn.

Muuten ohje on sama.

Pilko sipulit, porkkanat ja chili.

Kuumenna öljy uuninkestävässä padassa.

Kuullota kasviksia öljyssä viitisen minuuttia.

Lisää mausteet, tomaattimurska, linssit ja kasvisliemi.

Laita pata uuniin 180 asteeseen. 20 minuutin jälkeen lisää kikherneet ja hauduta sitten pata kypsäksi.

Kokonaisaika on 40 - 60 minuuttia riippuen porkkanoiden koosta, ne saavat jäädä vähän napakoiksi.

Tarjoile korianterisilpun ja ranskankerman tai turkkilaisen jugurtin kanssa.

Etenkin jos pata tuntuu liian tuliselta, pieni ranskankerma/jugurttinokare lieventää makua.

Lisukkeena voit tarjota myös riisiä tai hyvää maalaisleipää mutta pata maistuu tällaisenaankin.